Kezdőlap / Tag Archives: hús (page 2)

Tag Archives: hús

Húsfogyasztás fogyókúra alatt

Fogyókúra ideje alatt a húsok és húskészítmények egy része ajánlott, másik részük fogyasztása pedig korlátozva van. Ez elsősorban a húsok zsírtartalmától függ. A sovány húsokban (csirke, vad, hal, pulyka) 2-7 százalékos a zsírtartalom, közülük a csirkehúsban például 5 százalék, így 100 grammjuk csak 100-150 kalóriát tartalmaz. A nemzetközi adatok szerint …

Érdekel a cikk folytatása? »

Pizzakészítés otthon

Nem csak az olasz konyha szerelmesei rajonganak a pizzáért. Szinte minden korosztály kedveli ezt az otthon is elkészíthető finomságot. Nem túlzás azt állítani, hogy a pizzát valóban a világ minden táján ismerik az emberek. Az igazi olasz pizzán valójában igen kevés a feltét és a tésztája nagyon könnyű és vékony. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az olasz minestrone leves

Az olasz konyha szerelmeseinek és ételeit szívesen készítőknek alap a minestrone leves. Készítési módja és a felhasznált alapanyagok változatossága háziasszony és évszakfüggő, de nagy vonalakban a minestrone leves elkészítésének a lépései minden konyhában megegyeznek. Ismerkedjünk most meg ezekkel. Használhatunk konzerv babot, de amennyiben szárazbabbal dolgozunk, érdemes előbb feltenni főni, hiszen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Pizzatekercs

A házi készítésű pizzának kicsit más formáját szeretném ismertetni, ami talán nem hétköznapi, egyszerű, ámde időnket igénybe veszi, de fáradozásunk nem lesz hiábavaló! Fantasztikus az ízé és esztétikailag is fenomenális! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kelt tésztát, a húst, a zöldségeket, és persze aki nem fogyókúrázik! Uzsonnának kitűnő, akár egy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Értékesek-e a vadhúsok?

A nálunk ismert vágóállatokat, a szarvasmarhát, a sertést, a tyúkot, a libát, a pulykát, a kacsát, a háztáji gazdaságokban és nagyüzemi telepeken különleges, koncentrált takarmány segítségével gyorsan felnevelik. Hamar el kell érniük a vágósúlyt, hogy az értékesítésre kerülő hús fiatal, puha legyen. A vadállatok fejlődésére a húsára gyakorlatilag kevés hatással …

Érdekel a cikk folytatása? »

Töltött sertéstekercs,baconnal,tejszínes gombamártással,zöldséges rízsgombócokkal

Hozzávalók:-1 kg sertéskaraj,vagy comb -só -bors -sertés fűszerkeverék -1 közepes fej vöröshagyma -2 gerezd fokhagyma -6 dkg vaj -2 tojássárgája -20 dkg főtt rizs -10 dkg gépsonka -kevés petrezselyemzöld -10-12 szelet bacon szalonna (nyers-füstölt) Elkészítés:a húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,sertés fűszerkeverékkel megszórjuk,és félretesszük.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,és üvegesre pirítjuk.Négy dkg vajat …

Érdekel a cikk folytatása? »

Angolna

Az angolna hazai vizekben telepítéssel került, különös, kígyó formájú, titokzatos életű halfaj, a róla elnevezett család névadója. A Nyugat-Európa országaiban keresett horgászhal, füstölve a legínyencebb falatok közé tartozik. Nálunk azonban a horgászok és a halételek kedvelői sok más halat előnyben részesítenek vele szemben, így a pontyot, a süllőt, a csukát …

Érdekel a cikk folytatása? »