Az étel vagy más néven élelmiszer-allergia vagy élelmiszer-intolerancia, majdnem mindenkit érint egy bizonyos szintig. Amikor az ember eszik valamit és ez kellemetlen reakció vált ki, akkor gyakran azt gondolják, hogy allergiásak a megevett ételre. Igazából viszont, a klinikailag bizonyított ételallergiában szenvedők, a teljes lakosságra kivetítve, csak 3%-a a felnőtteknek és …
Érdekel a cikk folytatása? »Ételallergia
Sokszor hallunk a médiában az ételallergiáról, azonban különbséget kell tenni a tényleges allergia és az ételintolerancia között. Ezeket egymástól elhatárolni nem könnyű, mivel a tünetek hasonlóak. A különbség az immunrendszerben rejlik. Az ételallergiások száma folyamatosan nő, a felnőttek körülbelül 2 százaléka, a gyermekek körülbelül 6 százaléka valódi ételallergiás. Sok embernek …
Érdekel a cikk folytatása? »