Kézmosással jelentősen meggátolja az ételmérgezés kialakulásának esélyét. Természetesen az sem mindegy, hogy hogyan végzed! Meleg folyó vízzel és szappannal dörzsöld a kezed, legalább 15 másodpercig. Tisztítsd meg a körmeid, az ujjak közét és a csuklót is. Ha nem tudsz kezet mosni használj kézfertőtlenítőt, legalább 60%-os alkoholtartalommal. Tisztítsd meg a zöldségeket …
Érdekel a cikk folytatása? »A fertőző betegségek megelőzése.
Általános (aspeeifikus) megelőző tevékenység A higiénés viszonyok javítása. A legelső egyértelmű tevékenység a szappannal történő kézmosás. Fertőző betegségek, még inkább járványok keletkezésében és terjedésében a higiénés viszonyoknak fontos szerepük van, s ezért a megelőzésben is jelentős tényezők. Nincs a higiénének egyetlen ága sem, amely ne kapcsolódnék szorosan a fertőző betegségek …
Érdekel a cikk folytatása? »