Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Baktériuok a konyhában

Baktériuok a konyhában

Kézmosással jelentősen meggátolja az ételmérgezés kialakulásának esélyét. Természetesen az sem mindegy, hogy hogyan végzed! Meleg folyó vízzel és szappannal dörzsöld a kezed, legalább 15 másodpercig. Tisztítsd meg a körmeid, az ujjak közét és a csuklót is. Ha nem tudsz kezet mosni használj kézfertőtlenítőt, legalább 60%-os alkoholtartalommal. Tisztítsd meg a zöldségeket és gyümölcsöket, mielőtt fogyasztanád ezeket. De ne csak az apróbbakat, mint az alma vagy a körte. Mosd meg a nagyobbakat is mint amilyen a tök vagy a dinnye. A friss gyümölcsök héján ugyanis E. coli baktérium lapulhat. A húsokat jól főzd meg a leveles zöldségeket, mint a saláta vagy a spenót pedig áztasd egy rövid ideig citromos vízben, majd jól öblítsd le! A húsokat jól főzd vagy süsd meg és ne egyél olyan helyen tojást , húst vagy tejterméket is tartalmazó ételt, ahol úgy ítéled meg, hogy a higiénia nem kielégítő. Ne hagyd két óránál hosszabb ideig a főtt ételt! Szakértők szerint ez után a baktériumok száma minden 20 percben a duplájára növekszik. Ha pedig 32 foknál melegebb az idő, akkor csak egy órád van arra, hogy az ételt a hűtőbe tedd!
Erősítsd az immunrendszered hagymával. Szakemberek szerint, ha sok hagymás ételt főzöl, azzal is elkerülheted az ételmérgezést, mert a hagymában természetes antibakteriális anyagok vannak, melyek megölik az lehetséges baktériumokat.
A vörösbor erre is jó!
A vörösbor akár 20 perc alatt képes megölni az ételmérgezést okozó baktériumokat, tehát fogyassz egy-egy pohárkával, ha olyan helyen étkezel, ahol szerinted nagyobb eséllyel betegedhetsz meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skarlát

A skarlát lázzal járó fertőző, sőt ragályos betegség, amelyet jellegzetes bőrkiütés kísér. ehhez gyakran társul …

Leave a Reply