Kezdőlap / Üzlet / Marketing / Affiliate marketing

Affiliate marketing

Affiliate marketing egy nagyon jól jövedelmező program a weblappal (honlappal) rendelkezők számára.

Miről is van szó, hogyan működik?
Affiliate marketinghez csatlakozók a programot felajánló vállalatok weblapján regisztrálhatják magukat. A regisztráció pár percet vesz igénybe, és a regisztráció végén kapnak egy Affiliate linket. Ezt a linket kell minden egyes weblapra (blog és fórumban is lehetséges az Affiliate link elhelyezése, ha azt engedélyezi a szabályzat) kitenni, amivel azonosítják az Affiliate partnerségüket. Az Affiliate partnerségnek általában több lehetősége van az adott vállalatnál. Az adott vállalat Affiliate program szabályzatában részletesen leírják, hogy mikor, milyen módon és mennyit fizetnek.

Akik az Affiliate programra jelentkeztek azoknak a jövedelem megszerzéséhez a weblapjukon a partner szöveges vagy banner hirdetéseit, meg kell jelentetni. Ezzel a lehetőséggel jövedelemhez, vagyis bevételhez jutnak a weblapjuk által. Minél nagyobb az adott weblap látogatottsága annál nagyobb a valószínűsége a nagyobb Affiliate forgalom átirányításának a partner weblapjára. Az adott látogatók közül nagy valószínűséggel lesznek vásárlók is.

Az Affiliate jövedelmek alakulása: Ha a kihelyezett Affiliate linken keresztül valaki regisztrál a vállalatnál akkor azért is, kaphatunk (vagy százalékos vagy, fix összegű) jutalékot. A vásárlásai után is meg van határozva, hogy konkrétan mekkora a jutalék.
Van olyan lehetőség is, mikor mi tudjuk meghatározni, hogy milyen tevékenységért kapjuk meg az Affiliate jutalékot (ilyen, például amikor az eladás után fix vagy százalékos összeget határozhatunk meg. Vannak olyan jutalékok, amikor csak a linkre kattintás után is fizetnek bizonyos kisebb összeget.)

A legtöbb esetben, amikor az Affiliate linken keresztül egy érdeklődő megtekinti a weblapot akkor még nem biztos, hogy vásárolni fog. Nem kell aggódni, ugyanis a legtöbb Affiliate partnerség esetében nemveszik el ez a vevő abban a pillanatban. Minden programban a cookie időtartama 30 és 90 nap közé tehető. Tehát az adott látogató csak megnézte az ajánlatokat, és még gondolkodik vagy utána, néz a terméknek máshol is. Ha visszatér 90 napon belül akkor, amit vásárol, azután megkapjuk az Affiliate jutalékunkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen előnyökkel jár az Affiliate program a kereskedőnek?

Affiliate marketing az egyik legjobb és leginkább sikeres online hirdetési lehetőség. Aminek az egyszerűsége mellett …

Leave a Reply