A magyar lakosság táplálkozásában az elmúlt években megszűnt a sertészsír dominanciája. A háztartások nagyobb részében már olajat használnak, és a margarinfogyasztás aránya is meghaladja a sertészsírét. A növényi eredetű zsírok, a margarin és az olaj előtérbe állítása az elhízás lehetséges szövődményei, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség és az érelmeszesedés szempontjából …
Érdekel a cikk folytatása? »Egyszerű csokoládés keksz
Hozzávalók: 20 dkg Rama sütőmargarin, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 35 dkg finomliszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 mokkáskanál sütőpor, fél csomag vaníliás cukor, a tetejére: 1 tojás, 3 evőkanál kristálycukor. A puha (szobahőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk, és simára dolgozzuk. A lisztet …
Érdekel a cikk folytatása? »Vaj, vagy margarin?
Évek óta vitatott, hogy melyik egészségesebb, a vaj, vagy a margarin… Ma számos táplálkozáskutató vallja, hogy a vaj jobb, feltéve, ha nem visszük túlzásba a fogyasztását. A vaj kétségkívül egészségesebb termék, mint margarin, amelyhez sok színező-, és egyéb adalék anyag kerül, hogy a szürkés masszából a megszokott küllemű végtermék váljon. …
Érdekel a cikk folytatása? »