A tortához veszünk 10 dkg mazsolát, amit leöblítünk, ráöntünk 1 dl rumot és állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 15 dkg cukrot 1 tojássárgájával alaposan kikeverünk, felengedjük 1 dl tejjel, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha megsűrűsödött a krém levesszük a gőzről és 1 csomag vaníliás cukorral …
Érdekel a cikk folytatása? »Házi rétes kjészítés
A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál. Házi ricottás rétes mazsolával. Hozzávalók 20 dkg rétesliszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 tojás 1 mokkáskanál sütőpor 1 kiskanál citromlé 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál porcukor …
Érdekel a cikk folytatása? »Mazsolás kuglóf
Elkészítés: A rizst megfőzzük 3 liter vízben, 5 dkg cukorral, de egyébként úgy, mintha normálisan készítenénk el. Leszűrjük, beletöltjük egy keverőedénybe, és hozzákeverjük a megfőtt rizshez a maradék cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, és a reszelt citrom héját. Ezeket jól összedolgozzuk, és a fél liter tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük …
Érdekel a cikk folytatása? »