Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Házi rétes kjészítés

Házi rétes kjészítés

A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál.

Házi ricottás rétes mazsolával.
Hozzávalók
20 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
8 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 tojás
1 mokkáskanál sütőpor
1 kiskanál citromlé
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál porcukor

A töltelékhez
1 tojás
8 dkg cukor
20 dkg ricotta sajt
10 dkg morzsa
2 kiskanál citromhéj

A sütőporral elkevert lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a cukrot,olajat,tojást és belemorzsoljuk a a vajat. Csipet sóval,a citromlével,és a reszelt citromhéjjal ízesítjük,majd simára dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett konyhakendőn óvatosan kinyújtjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket : a tojást kettéválasztjuk,a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, a mazsolával, 1 kiskanál citromhéj reszelékkel és a ricottával.
A tojásfehérjétől kemény habot készítünk, amit szintén a sajtos egyveleghez dolgozunk.
Az elkészült töltelékkel megkenjük a tésztalapot, és összetekerjük mint egy piskótatekercset.
Kiolajozott tepsibe helyezzük a rétest és előmelegített sütőben, 50 perc alatt készre sütjük.
Meghintjük a porcukorral és hagyjuk langyosra hűlni.

Diós-mazsolás rétes

Hozzávalók
30 dkg liszt
18 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojásfehérjét1 csomag sütőporral
A töltelékhez
20 dkg cukor
10 dkg darált diós-mazsolás5 tojássárgája
4 tojásfehérje
10 dkg mazsola
1 kiskanál vaníliás cukor

A sütőporral elkevert lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást,a cukrot, majd jól kidolgozzuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd óvatosan belekeverjük a diót, a mazsolát és a tojássárgáját. A tésztát deszkára rakjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és összetekerjük. Tetejét megkenjük tojással és előmelegített sütőben készre sütjük.
Tálalás előtt meghintjük cukorral.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply