Kezdőlap / Tag Archives: dió

Tag Archives: dió

Diós és mákos bejgli

A diós és mákos bejgli nélkül elképzelhetetlen, a karácsony és a húsvét. Azonban keveseknek sikerül minden alkalomra tökéletes bejglit sütni. A tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérséklet legyen. A liszt és az élesztő aránya ugyanilyen fontos. 50 dkg liszthez 0,5 dkg élesztőt adjunk.,ha többet teszünk hozzá, sütésnél a tészta …

Érdekel a cikk folytatása? »

Grillázskémtorta

Ünnepélyes alkalmon, nagy ünnepeken elképzelhetetlen, hogy a család asztalára ne kerüljön torta. A torták előkészítéséhez türelemre, feldiszítéséhez ízlésre és kézügyességre van szükség. Többféle tortalapot lehet kapni, de a saját készítésű sütemény a család ízlésének megfelelően ízesíthető. 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg puhított csokoládéval vagy 5 dkg kakaóval, amit …

Érdekel a cikk folytatása? »

Magos csokis kekszek

Ezek a kekszek sokkal egészségesebbek, mint amiket a boltban lehetne megvenni, és persze finomabbak is. A liszt részben magokkal vannak helyettesítve, így több jó szénhidrátot tartalmaznak. Cukor is kevesebb van bennük, mint a legtöbb receptben, de helyettesíthető édesítőszerrel is. Viszont ha így teszünk, vigyázzunk arra, hogy abból kevesebb kell, kb. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Házi rétes kjészítés

A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál. Házi ricottás rétes mazsolával. Hozzávalók 20 dkg rétesliszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 tojás 1 mokkáskanál sütőpor 1 kiskanál citromlé 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál porcukor …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mecseki palacsinta ( Recept a 20. század első feléből)

A tejet cukorral és vaníliával felfőzzük. Közben a tojássárgájákat cukorral kikeverjük, és ha tej felforrt, habverővel való állandó keverés mellett hozzáöntjük.Ezután más csak forrpontig hevítjük, további állandó keverés mellett, de nem forraljuk fel, mert a tojás összefut benne.A tűzről levéve, néha megkeverve, lehűtjük.(A tejszínhabot csak az utolsó pillanatban keverjük majd …

Érdekel a cikk folytatása? »

A földimogyoró-allergia

A hétköznapi ételek közül a földimogyoró-allergia okoz a legtöbb gondot, s az általa kiváltott reakciók gyakran súlyosak és gyors lefolyásúak, esetenként előfordulhat, hogy akár halálos kimenetelűek. A földimogyoró-allergia a leggyakoribb ételallergiát és anaphylaxiát kiváltó ok. A föld egyes területein évente körülbelül öt kilogramm földimogyorót fogyasztanak az emberek átlagosan mogyoróvaj, édességek, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Allergizáló tápanyagfehérjék

Újabban nagyon gyakran tapasztalunk allergiás reakciókat a mogyorófélékre, különösen az amerikai mogyoróra. Az ok feltehetően a széles körben elterjedt szokás: a televízió előtti nassolás. Ha vendégségbe megyünk, rögtön előkerül a sós mogyoró, a kesudió és egyéb magvak, így az arra érzékenyek könnyen hozzájutnak allergénforrásukhoz. Hasonlóan az egyéb tápanyagokhoz, a mogyorófélék …

Érdekel a cikk folytatása? »