Kezdőlap / Tag Archives: liszt

Tag Archives: liszt

Lisztérzékenység

A coeliakia vagy lisztérzékenység allergiás reakció eredményeként a vékonybél belső falán jelentkezik, amikor a bél liszttel, illetve a benne található glutennel érintkezik. (A gluten gabonafélékben és magvakban található fehérje.) A bélfalak károsodása megakadályozza, hogy a táplálék felszívódjon. A gyerek nem fejlődik, nem erősödik, mivel értékes fehérjék,zsírok, kalóriadús tápanyagok, vitaminok és …

Érdekel a cikk folytatása? »

Villám fogyás Norbi tanácsai alapján

Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások. A diétát 30 napig kell csinálni és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól.. Nem hangzik rosszul, egy próbát megér…Használd hozzá Norbi könyvét, hiszen alap dolog, hogy a diéta alatt csak Update …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vaníliás szilvatorta, vaníliatrüffel

Hozzávalók: 1 adag édes omlós tészta vagy 375 g kész tészta töltelék 45 g vaj 220 g finom kristálycukor 310 g darált mandula 1 teáskanál vaníliakivonat 30 g liszt 2 tojás 4-5 szilva, vastag szeletekre vágva A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és …

Érdekel a cikk folytatása? »

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd csipetnyi sót és annyi langyos vizet-esetleg néhány csepp ecetet-teszünk hozzá, hogy középkeménységű tésztát nyerjünk. Nagyon jól kidolgozzuk, amíg a tészta ujjainktól és a deszkától elválik, és kissé hólyagos lesz. Ezután kétfelé vágjuk, és a két …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit együnk liszt és cukor helyett

Ha fogyni akarunk, akkor bizony száműznünk kell az étrendünkből a cukrot és a fehér lisztet, ami egészségünkre is jó hatással lehet. Gondolkodóba csak az ejthet bennünket, hogy milyen alternatívát találjunk ki helyettük. Cukor helyett sokan barnacukrot használnak, ami nem a legjobb megoldás, hiszen ez tulajdonképpen melasszal színezett nádcukor. Legtöbben a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Sacher-torta (eredeti bécsi recept)

Nincs olyan ünnep, születésnap, névnap, esküvő ahol ne a torta játszaná a főszerepet. Nagyon sok torta receptet ismerünk, és szeretjük. Mégis a világon a legismertebb torta a Sacher-torta. 1832-ben egy fiatal 16 éves cukrász alkotta meg ezt a finomságot Metternich herceg részére. Akkoriban szokatlan ízeivel, és formájával ( ebben az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fokhagymás, sajtos muffin

Hozzávalók: 5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 15 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 10 dkg Rama sütőmargarin, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, a forma kikenéséhez: 2 dkg …

Érdekel a cikk folytatása? »

Milyen a jó kelt tészta?

A kelt tészták olcsók, de időigényesek. Többféle sütemény készíthető belőlük. Elkészítésénél ügyelni kell arra, hogy a meleg konyhában dolgozzunk, és a felhasználásra szánt liszt ne legyen hideg. Minden alapanyag, amit felhasználunk szoba-hőmérsékletű legyen. Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben kevés cukor hozzáadásával feloldjuk az élesztőt. Amikor a tej …

Érdekel a cikk folytatása? »

Diós és mákos bejgli

A diós és mákos bejgli nélkül elképzelhetetlen, a karácsony és a húsvét. Azonban keveseknek sikerül minden alkalomra tökéletes bejglit sütni. A tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérséklet legyen. A liszt és az élesztő aránya ugyanilyen fontos. 50 dkg liszthez 0,5 dkg élesztőt adjunk.,ha többet teszünk hozzá, sütésnél a tészta …

Érdekel a cikk folytatása? »