Kezdőlap / Tag Archives: tojás

Tag Archives: tojás

Közönséges kaméleon

A közönséges kaméleont más néven európai kaméleont a hüllők osztályába sorolhatjuk. leginkább Afrikában, Spanyolországban terjedt el. A kaméleon törzse kb. 30 cm továbbá a farka is kb. 30 centiméter. Nyelve eléri a 30 centimétert, nagyon ragadós tud lenni. A kaméleon képes egymástól külön – külön mozgatni a szemeit, ennek köszönhetően …

Érdekel a cikk folytatása? »

Tojásallergia

Hazánkban a két leggyakoribb allergiát okozó élelmiszer a tej és a tojás. Az ételallergia tünetei már a szoptatás időszakában megfigyelhető, hiszen az édesanya táplálkozása során az anyatejen keresztül bejut a baba szervezetébe a táplálék. A pici érdekében érdemes megfigyelni, hogy milyen étkek fogyasztása után jelentkezik a panaszok és további kellemetlenségek …

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárkány vagy sem a Zöld leguán?

Angolul megnevezett Green iguana amely a Pikkelyes hüllők rendjébe és azon belül a Leguánfélék (Iguanidae) családjába tartozik, amely Nyugat-Indiai-szigetek, Közép- és Dél-Amerika trópusi esőerdőiben él és fordul leginkább elő. Első látásra félelmetes sárkányokra hasonlítana de békés növényevők akik főként leveleket, virágokat és gyümölcsöt, esetenként tojást, gerincteleneket és kisebb gerinceseket fogyaszt. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gabonasikló avagy Elaphe guttata

Ez a nem veszélyeztetett állat az USA szárazabb déli területeinek jellegzetes siklóféléje,és az európai erdei sikló közeli rokona. Elsősorban éjszaka mozog, ritkán már kora este elindul vadászni. Jól kúszik fára, sokszor keresi fel az elhagyatott házakat. Testén az oldalak éles szögben csatlakoznak a hashoz, ami megkönnyíti a falakon és fakérgen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Python regius avagy a Királypitona

Előfordulása Szenegáltól Szudánig van ahol 90-180 cm is megnőhet. Bár kis méretű óriáskígyó, az afrikai pitonok között ez a faj a legkisebb, de igen tekintélyes. A szárazabb évszakban nappal más állat által ásott földalatti üregekben rejtőzik, és éjszaka vadászik főleg rágcsálókra, épp ezért szeme gyengébb, és elsősorban a száján lévő …

Érdekel a cikk folytatása? »

Geochelone sulcata avagy a Sarkantyús teknős

A régi világ legnagyobb termetű szárazföldi teknősfaj családjába tartozik. Angolul African Spurred Tortoise avagy rendileg a teknősök rendje. Fő előfordulása a Szaharától induló déli perem mentén egészen Szenegáltól Eritreáig. Általános testtömege 30-50 kg közötti és testhossza elérheti a 80cm is. Tápláléka növény és elsősorban fűféléket legel vagyis növényevő. Egy szaporodási …

Érdekel a cikk folytatása? »

Koleszterincsökkentés megfelelő étrenddel

A szervezetünkben lezajló mindegy egyes folyamat hatással van a többire, így van ez a koleszterinszint esetében is. A mozgásszegény életmód, az ennek egyenes következményeként kialakuló túlsúly, a magas vérnyomás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a zsíros és egészségtelen étrend mind növeli a koleszterinszintet, mely számos komolyabb megbetegedéshez vezethet, csak a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Koleszterincsökkentés megfelelő étrenddel

A szervezetünkben lezajló mindegy egyes folyamat hatással van a többire, így van ez a koleszterinszint esetében is. A mozgásszegény életmód, az ennek egyenes következményeként kialakuló túlsúly, a magas vérnyomás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a zsíros és egészségtelen étrend mind növeli a koleszterinszintet, mely számos komolyabb megbetegedéshez vezethet, csak a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Kotkodács, mindennapra egy tojás!

A tojáskutatások alatt sok mindennek minősítették ezt a fantasztikus tápanyagforrást. A tudósok régebben azt állították, hogy a tojás mértéktelen fogyasztása káros az emberi szervezetre. Szerencsére ezt az elméletet a mai kor tudósai megcáfolták. A tojás egészséges! Azok, akik fogyni vágynak, a legjobb ha kipróbálják a tojással fogyást! A tojás kiváló …

Érdekel a cikk folytatása? »

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd csipetnyi sót és annyi langyos vizet-esetleg néhány csepp ecetet-teszünk hozzá, hogy középkeménységű tésztát nyerjünk. Nagyon jól kidolgozzuk, amíg a tészta ujjainktól és a deszkától elválik, és kissé hólyagos lesz. Ezután kétfelé vágjuk, és a két …

Érdekel a cikk folytatása? »