Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kotkodács, mindennapra egy tojás!

Kotkodács, mindennapra egy tojás!

A tojáskutatások alatt sok mindennek minősítették ezt a fantasztikus tápanyagforrást. A tudósok régebben azt állították, hogy a tojás mértéktelen fogyasztása káros az emberi szervezetre. Szerencsére ezt az elméletet a mai kor tudósai megcáfolták. A tojás egészséges! Azok, akik fogyni vágynak, a legjobb ha kipróbálják a tojással fogyást! A tojás kiváló és kompakt tápanyagforrást biztosít a vitaminokkal és nyomelemekkel együtt. Káros hatása gyakorlatilag nincs!
A régi mondás szerint:
– Kotkodács, mindennapra egy tojás!
Ez bizony nemcsak a tyúkok tojási szokásaira vonatkozik, hanem arra is, hogy az ember mindennap egyen egy tojást!
A tojás viszonylag alacsony kalóriával rendelkezik, korlátlanul fogyasztható és tele van vitaminokkal. A tojásfogyasztást minimum reggeliként alkalmazzuk, de aki gyorsabb fogyást szeretne, az egész nap eheti! Sütve, főzve, hidegen és melegen is egyaránt finom és tápláló.
A tojásleves sokak étrendjéből hiányzik, pedig a fogyasztó hatása igazán rendkívüli a hozzáadott köménymag miatt is!
Tojásleves:
Egy edényben melegítsünk olajat, dobjunk bele kb 20szem köménymagot és adjunk hozzá egy evőkanál lisztet. Kétszer keverjük meg, majd húzzuk le a tűzről és szórjunk bele pirospaprikát. Keverjük meg, majd folyamatos keverés mellett öntsünk hozzá egy pohár meleg vizet. Tegyük vissza a tűzre és a kevergetést ne hagyjuk abba, mert különben csomós lehet a rántás. ezután adjunk hozzá annyi vizet, amennyi levest szeretnénk (kb. 2 liter). Kevergetés mellett forraljuk fel, vigyázva, mert kifuthat. Állítsuk a hőt a legkisebb állásba és villával kevergessük, amikor beleöntjük a felvert tojásokat. Egyszer forraljuk fel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply