Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan gyorsítsuk az anyagcserét a fogyás érdekében?

Hogyan gyorsítsuk az anyagcserét a fogyás érdekében?

Anyagcserénk kulcsszerepet játszik a fogyásban, mert minél gyorsabb, annál több kalóriát éget el a szervezetünk és annál jobban tudunk fogyni. Az anyagcsere az a folyamat, amely az ételt energiává alakítja át, hogy működtesse a légzést, gondolkodást, izommozgást, a vérkeringést. Vannak természetes módszerek arra, hogy serkentsük anyagcserénket a fogyás érdekében.
Naponta végezzünk fél óra aerob mozgást, ez a legjobb módszer az anyagcsere felgyorsítására és a felvett-elégetett kalóriák egyensúlyba hozására. Ilyen fajta mozgás a gyaloglás, a biciklizés vagy az úszás, tehát legtöbbünk számára megvalósítható.
Az erősítést is érdemes beépíteni mindennapjainkba. Az erősítő gyakorlatok, amelyeket súlyzóval végzünk, izmot építenek, ami hatékonyan közrejátszik anyagcserénkben. Az izomszövet több kalóriát éget el, mint a zsírszövet.
A zöld tea fogyasztása szintén hasznos lehet. Koffein tartalma serkenti a zsíranyagcserét, különösen a hasi zsírréteg elbontásában lehet segítségünkre, megelőzve, hogy a zsír elraktározódjon a testben.
A reggeli beindítja az anyagcserét, ezért inkább ne hagyjuk ki azt gondolva, hogy így kalóriákat spórolunk meg. Három nagyobb étkezés helyett ajánlatos öt-hat kisebb étkezést bevezetni.
A legjobb, ha elkerüljük a finomított gabonákat. Azok az ételek, amelyek ezekből készülnek, arra késztetik a szervezetet, hogy több inzulint válasszon ki. Az inzulin segít elvonni a glükózt a véráramból, de a test többi részéből nem, hanem a test ehelyett a cukrot zsírszövetként raktározza el. A több inzulin így túl sok felesleges zsírt eredményezhet, ami pedig az anyagcserét lassítja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply