Kezdőlap / Koleszterin / Koleszterincsökkentés megfelelő étrenddel

Koleszterincsökkentés megfelelő étrenddel

A szervezetünkben lezajló mindegy egyes folyamat hatással van a többire, így van ez a koleszterinszint esetében is.
A mozgásszegény életmód, az ennek egyenes következményeként kialakuló túlsúly, a magas vérnyomás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a zsíros és egészségtelen étrend mind növeli a koleszterinszintet, mely számos komolyabb megbetegedéshez vezethet, csak a legelterjedtebbeket említve ilyenek az érszűkület, szívinfarktus és az agyvérzés.
A legtöbbet életmódváltással tehetünk egészségünk megőrzéséért, elsősorban a rendszeres mozgással és a táplálkozási szokásaink átalakításával.
Amennyiben koleszterinszintünk magasabb a megengedettnél, célszerű bizonyos ételek fogyasztását csökkenteni. A tojás, a belsőségek, a zsírosabb húsok tartoznak elsősorban ezek közé.
Mint minden betegség esetén, így itt is, a zöldség – és gyümölcsfogyasztás egyértelműen elősegíti az állapot javulását. Kifejezetten koleszterinszintre jótékonyan ható zöldségek a spárga, a cukkini, a paradicsom, valamint a citrusfélék, az articsóka, a dió, tökmag.
A halételek egészségünkre gyakorolt hatásáról talán felesleges is szót ejteni, de a könnyen elkészített csirkehúst is érdemes fogyasztani.
Az édességek és agyonsózott rágcsálnivalók helyett saláták, zsírszegény sajtok javasoltak. Az alkoholfogyasztással érdemes vigyázni, de alkalmanként egy-egy pohár minőségi vörösbor érrendszerünk egészségének megőrzésében segít.
A zöld tea jótékony hatását számtalan esetben bizonyították már, egyes kutatások szerint a koleszterinszint csökkentésében is szerepet játszhat.
A drogériák és gyógyszertárak polcain többféle jótékony hatású készítmény megtalálható már, melyek szintén a megfelelő koleszterinszint beállításában segíthetnek. A foghagyma kapszulák, a direkt erre a célra szolgáló gyógyteakeverékek, az articsóka kapszula és még számtalan szer áll szolgálatunkban egy egészségesebb jövő felé vezető úton.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koleszterincsökkentő étrend

REGGELI Gyümölcs – bármilyen formában – friss, konzerv vagy szárított Pirítós kenyér – vagy zabpehely, …

Leave a Reply