Kezdőlap / Koleszterin / Koleszterin diéta

Koleszterin diéta

Ha egy ember szervezetében az orvosok magas koleszterinszintet diagnosztizálnak, elsőként diétázást, illetve életmód változtatást ajánlanak a betegnek. Amennyiben ezek nem hoznak változást a vér koleszterinszintjében a gyógyszeres kezelés válik szükségessé, de emellett sem hanyagolható el a diéta és a testmozgás. Egyesek szerint, ha nem változtat valaki az életmódján nem is lehet eredményes pusztán a gyógyszerektől.
Az életmód változtatás nem egy egyszerű dolog, amit csak úgy egyről a kettőre véghez lehet vinni. Érdemes lassan, fokozatosan, lépésről lépésre haladni, mivel kisebb akadályokat könnyebben le lehet küzdeni, továbbá a sikerélményt sem lehet számítás nélkül hagyni, mivel nagyban lelkesíti az embert az újabb feladatok leküzdésében. Ebbe az életmód váltásba bele tartozik a napi 30 perc testmozgás, a tudatos vásárlás (nézzük meg, hogy az élelmiszereknek mekkora zsírtartalmuk van), továbbá az, hogy naponta ötször fogyasszunk különböző zöldségféléket, gyümölcsöket.
Az étrendben ajánlatos a telített zsírsavak fogyasztásának csökkentése, melyek az állati eredetű élelmiszerekben fordulnak elő látható és ún. rejtett zsírok formájában.
Aztán még itt van fordított arányosságban a telítetlen zsírsavak fogyasztásának növelése, melyek általában növényi eredetű zsiradékokban találhatók. Ilyen például a napraforgó olaj, mely ötször több telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint telítettet. Ott vannak még a tengeri halak valamint a busa, melyeknek húsa nem csak a koleszterinszintre gyakorolnak jótékony hatást, hanem a véralvadást is elősegítik.
Tehát a lényeg a lényeg, koleszterinszintünk csökkentése érdekében fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, valamint halat és ne feledjük, a gyógyszeres kezelés nem feltétlenül hatékonyabb a természetes megoldásoknál, meg hát kinek hiányzik, hogy mindennap gyógyszerekkel tömje magát, melyeknek isten tudja milyen mellékhatásai lehetnek hosszútávon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koleszterincsökkentő étrend

REGGELI Gyümölcs – bármilyen formában – friss, konzerv vagy szárított Pirítós kenyér – vagy zabpehely, …

Leave a Reply