Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Pörkölt nem csak húsból

Pörkölt nem csak húsból

A pörkölt szó hallatán szinte mindenkinek a csirkepörkölt nokedlival vagy esetleg egy jó marhapörkölt jut eszébe. De nem csak húsból, hanem más összetevőkből is lehet pörköltet készíteni.
Az alap mindig ugyanaz: vöröshagymát összevágunk apróra, olajon üvegesre pároljuk, sót és pirospaprikát adunk hozzá, majd rádobjuk az összevágott zöldpaprikát és paradicsomot valamint a fűszereket és aztán ehhez jöhet majd a lényegi összetevő, amiből a pörköltet készítjük.

Talán kevesen gondolnának arra, hogy a padlizsánból is lehet pörköltet csinálni. 4 személy ételéhez 50 dkg padlizsánra van szükség, melyet kockára vágunk és így adjuk a pörkölt alaphoz.

A másik variáció a gombapörkölt, melyhez az alapot szintén a szokásos módon készítjük. 2 adag étel elkészítésé hez 25 dkg csiperkegombára van szükség. Mielőtt hozzáadnánk a többi hozzávalóhoz, szeleteljük fel a gombát! Főzés közben iszonyleg sok levet fog ereszteni, ezért csak kevés vizet adjunk hozzá!

Zöldborsóból is lehet pörköltet csinálni. 4 adag étel elkészítéséhez 750 g zöldborsóra lesz szükség, mely lehet friss vagy mirelitt is! Az így elkészített pörkölthöz leginkább a rízs illik köretként.

Nem zöldség, de nem is hús és mégis lehet belőle pörköltöt csinálni. Nem más ez, mint a tojás. Két féle képpen is felhasználhatjuk: főtt tojásként félbe vágva vagy nyersen hozzáadva a pörkölt alaphoz. Az utóbbi esetben tükörtojás formát alkot majd.
Bármelyik variációt választjuk is, kiadós és ízletes ételt fogunk kapni. Tálalhatjuk tésztával vagy friss, finom kenyérrel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Élelmiszerek fagyasztásáról

Az élelmiszer-áruházak hűtőládái hatalmas mennyiségben és választékban kínálnak iparilag fagyasztott termékeket, kész-, és gyors ételeket. …

Leave a Reply