A bólét gyümölcsökkel készítjük. Alacsony alkohol tartalma miatt lehűtve, hűs üdítő hatású italt kapunk. Mielőtt a bólé készítéséhez hozzá kezdünk szükségünk lesz egy bóléstálra, amely egy 3-5 liter űrtartalmú kristályüveg vagy üveg edény. A bólék fő alkotóelemei: a fehér vagy vörösbor, és a pezsgő és a gyümölcs. Ügyeljünk arra, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »A habzóborok készítése
Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként …
Érdekel a cikk folytatása? »