A levesek kedvelői a levest az étkezés legfontosabb fogásának tartják. Ha a leves rosszul sikerül, elronthatja az egész étkezést. Az étrend összeállításánál nagyon fontos a leves helyes megválasztása: nehezebb, tartalmasabb ebédet mindig könnyebb, míg könnyebb ételekből összeállított étkezést inkább táplálóbb, laktatóbb levessel vezessünk be Hozzávalók 50 dkg hal 20 dkg …
Érdekel a cikk folytatása? »Egészséges wok recept
Az igazi kínai konyha ételei azért annyira táplálóak és ízletesek,mert rövid idejű,de magas hőmérsékletű sütéssel-főzéssel-párolással készítik. Erre a wok a legalkalmasabb eszköz. Ürüragu indiai módra Elkészítési ideje 90 perc. Hozzávalók 80 dkg ürücomb 40 dkg rizsborral20 dkg vöröshagyma 20 dkg kucsmagomba 1 dl olaj 2 gerezd fokhagyma 3 dkg curry …
Érdekel a cikk folytatása? »A főzés Kínában művészet.
Minden ételt kis kockára vágva és gyorsan főzve készítenek. A nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, majd az elkészítés után pálcikákkal fogyasztják. Állandó kevergetésnek és a gyors sütésnek köszönhetően, az étel megőrzi íz- és tápanyagtartalmát. A főzés legfontosabb kelléke a Wok nevű acélserpenyő. Az étel elkészítéséhez elég egy kevés olaj. Az …
Érdekel a cikk folytatása? »Zöldségpakolások száraz bőrre
A főzéshez, étkezéshez használt zöldségeink több fajtáját alkalmazhatjuk száraz igénybe vett bőrünk kezelésre. Ezek a zöldségfélék olyan ható anyagokat tartalmaznak amelyek táplálják a bőrt és segítik a bőrlélegzését, keringést, és az anyagcserét. A salátának az öregedő, száraz bőrök ápolásában van nagy szerepe. A saláta az egyetlen olyan zöldség amely természetes …
Érdekel a cikk folytatása? »Ételek wokban
Mint valami távol-keleti csodára, úgy néztünk a wokra nem is olyan régen. Mára már általánosan elterjedt a használata, s talán nem is túlzunk, ha azt állítjuk, a legtöbb háztartásban megtalálható valamelyik fajtája. Az is igaz, hogy sokan csupán serpenyőként használják. Padig a wok sokkal többet tudd. Szinte mindent. Pirítani, sütni, …
Érdekel a cikk folytatása? »