Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Zöldségpakolások száraz bőrre

Zöldségpakolások száraz bőrre

A főzéshez, étkezéshez használt zöldségeink több fajtáját alkalmazhatjuk száraz igénybe vett bőrünk kezelésre. Ezek a zöldségfélék olyan ható anyagokat tartalmaznak amelyek táplálják a bőrt és segítik a bőrlélegzését, keringést, és az anyagcserét.
A salátának az öregedő, száraz bőrök ápolásában van nagy szerepe. A saláta az egyetlen olyan zöldség amely természetes E-vitamint tartalmaz. A pakoláshoz a nyers salátalevelet zúzzuk össze.. Ezt megtehetjük zöldségdarálóval vagy turmixgéppel is. Az összezúzott salátalevélhez túrót, tojássárgáját vagy reszelt nyers burgonyát adjunk.
Nagyon jó, pakolást készíthetünk a spenót levéből. Ez a pakolás nagyon hatásos ránctalanító és nyugtató hatású. Tésztát gyúrunk egy kevés élesztővel és a spenót levével. Gyúrás közben a kezünket állandóan zsírozni kell erre kiválóan alkalmas a vaj, margarin vagy a disznó zsír. Amint a tészta összeállt tegyük fel a bekrémezett bőrfelületre és várjuk meg amíg meg kell. Homlok és a nyak ráncai ellen hatásos.
A sárgarépának hámregeneráló, bőrpuhító és tápláló hatása van a száraz bőrre. Óvatosan bánjunk vele, mert ha túladagoljuk a bőrt megszínezheti. A sárgarépát reszeljük le almareszelőn. A húsát keverjük össze mézzel, tojássárgájával és olajjal ekkor pakolást készíthetünk belőle, a levét pedig krémjeinkhez keverhetjük.
Az édeskáposzta levele frissít, tonizál, táplál. Amikor káposztát reszelünk, még mielőtt lesóznánk a káposztát a levéből tegyünk félre és ezzel töröljük át az arcunkat.
Ügyeljünk arra, hogy kozmetika pakolást mindig csak friss, hibátlan és jól megmosott zöldségfélékből készítsünk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás