Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Arctorna ráncok ellen

Arctorna ráncok ellen

Az arctorna
Mit teszel az arcbőröd szépségéért? Jársz kozmetikushoz, naponta krémezed a bőröd, még azt is tudod, hogy kell helyesen felvinni a krémeket? Sajnos, még ez sem minden esetben elegendő. Az arcot is éppen úgy kellene edzeni, mint a test más részeit, de a jó hír, hogy az arcod tornáztatására nem kell órákat fordítanod, elég napi néhány perc. Az arctornát bármikor végezheted, mikor egy kis időd van, a reggel vagy lefekvés előtt. Kezdetben inkább kevesebbet gyakorolj, ha már elsajátítottad a helyes technikát, rendszeressé teheted a gyakorlatokat, addig azonban lehet, hogy több kárt okozol saját magadnak, mint hasznot.
Ha megmozdítod egy arcizmodat, észreveheted, hogy az arcod más barázdától egészen a nyakig megfeszül a bőr. Amennyiben nincsenek edzésben az arcizmaid, ezek a mozdulatok mentén később mély ráncok alakulhatnak ki, a mosolygás és a szomorúság is meghagyhatja nyomát az arcodon. Hogy fogj hozzá az arcgimnasztikához? Célszerűbb reggel nekifogni, hiszen ilyenkor lazábbak az izmaid. Tisztítsd meg a bőröd a szennyeződésektől, majd krémezd be! Eleinte mindig tükör előtt gyakorolj!

A szemráncok ellen helyezd a mutatóujjaid két szemöldököd közé, hüvelykujjad a külső szemzughoz. Tartsd zárva a szemed, míg az ujjaiddal finoman húzd a füleid felé a bőrt, ezt a gyakorlatot 40 másodpercig végezd!
Homlokráncaid kisimítására tedd a mutatóujjaid a szemöldököd fölé, majd emeld meg a szemöldököd. Az ujjaid segítségével próbáld fel-le húzni a bőr, miközben a homlokizmokkal fejts ki ellentétes hatást, mintegy 30 másodpercig!
A szájsarok megemeléséhez szorítsd össze az ajkaid, és feszítsd meg a szád sarkait úgy, hogy mutatóujjaiddal közben húzogasd a bőrt fel-le, gyors mozdulatokkal, 40 másodpercig. A feladatot akkor végzed helyesen, ha égő érzést tapasztalsz a szájsarkaidban.
A feszesebb áll érdekében nyisd ki a szád, alsó ajkadat húzd befelé, a felső ajkaidat pedig feszítsd rá a fogsorodra! Résre legyen nyitva a szád! Az ajkaidat csukd össze, majd újra nyisd ki, egymás után hatszor.
Hogy nyakad is feszes nyak legyen, állad emeld fel, mosolyogj feszesen, nyújtsd ki a nyelved, amennyire csak tudod, próbáld megérinteni az orrod hegyét, egymás után harmincszor.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mellfeszesítés intervallum-melltornával

Ha a mell már nem olyan feszes, mint szeretnénk, ne várjuk a csodát vagy a …

Hozzászólás