Kezdőlap / Divat-szépség / Divat és egészség

Divat és egészség

A divat és az egészség nem mindig járnak kézen fogva, ha pedig a csípőnadrágról van szó, akkor meg éppenséggel ellenségek.
Mindannyian láttunk már nagykabátban, de alatta csípőnadrágban lévő hölgyet, akinek kilkóg a dereka, mikor kint a hideget szinte harapni lehet. Ilyenkor hiába a kabát vagy a bunda, bizony könnyen megbetegedhet a viselője.
Komoly urológiai, nőgyógyászati és mozgásszervi betegségeket kaphatnak e divatnak hódolók, az esztétikai melléfogásról nem is beszélve. Ha a viselője leül, olykor nem csupán a tangát látjuk hátulról, hanem kivillanhat a “középső vágás” is, pedig nincs kilóhatár a csípőnadrág rajongói táborában.
Aztán itt van a műköröm ! Miről szól a blőd versike? ” Jobb a műlakk, mint a lakk, anyagnál a műanyag, fogsornál a műfogsor, doktornál a műdoktor!”
Most beállt a sorba a műköröm. Az igazinak védelmi funkciója van, s ha ápolt, minden nő éke lehet. De a műköröm alatt elsatnyul, töredezetté válik, a bőrgyógyászok szerint pedig az állandó UV sugárzástól, amivel a zselét “égetik” a körömre, az utóbbi években megszaporodott az ujjbegyrákosok száma.
A fülünket ezer apró idegvégződés hálózza be, nem véletlenül gyógyítanak azon a területen is akupresszúrával, és sokan pirszingekkel rakják tele, ezzel megbontva egy finom, értékes hálózatot.
Egy fiatal lánynak a legfőbb támasza az édesanyja. Talán, ha tőle hallja ezeket a veszélyeket, nem az osztálytárs lesz a példa, nem simul be az egyendivat sokszor ízléstelen és kritikátlan szürkéjébe, még akkor sem, ha az rikító műkörömmel csalogat.
Anyák, nagy a Ti felelősségetek! Néha szembe kell szállnotok a divatmarketinggel!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás