A sztrapacska egy szlovák eredetű étel, nagyon közkedvelt, mert viszonylag gyorsan elkészíthető, nem túl költséges és roppant ízletes étel. Fogyasztási módja tájegységenként változó. Szokták juhtúróval, tejföllel, de akár savanyú káposztával is készíteni, mellé marhapörköltet tálalva.Hozzávalók: 2-3 szem burgonya, kb. 30 dkg liszt, 2 db tojás, só, bors, szalonna, juhtúró, tejfölEgy …
Érdekel a cikk folytatása? »Az ürügy: Kassa bombázása
Június 27-én a magyar légierő „megtorlásul” galíciai városokat bombázott, s a hadsereg 28-án átlépte a szovjet határt. A magyar gyorshadtest a német Dél-hadseregcsoporttal október végére a Donyecig nyomult előre, s magyar megszálló alakulatok települtek Ukrajna területén, Molotov szovjet külügyi népbiztos hiába közölte június 23-án a moszkvai magyar követtel, hogy kormányának …
Érdekel a cikk folytatása? »