Kezdőlap / Tag Archives: vércukor

Tag Archives: vércukor

A koleszterinről mindenkinek

A koleszterinről mindenki tudja, hogy minden emberi és állati sejtben megtalálható. Az is sokak által ismert, hogy a szervezet a májban állítja elő és a sejthártyák felépítésében van fontos szerepe. A vér koleszterin tartalma a cukorbetegség, latin nevén diabetes mellitus, a pajzsmirigy csökkent működése, vesebetegségek és érelmeszesedés esetén fokozott lehet. …

Érdekel a cikk folytatása? »

A koleszterinről mindenkinek

A koleszterinről mindenki tudja, hogy minden emberi és állati sejtben megtalálható. Az is sokak által ismert, hogy a szervezet a májban állítja elő és a sejthártyák felépítésében van fontos szerepe. A vér koleszterin tartalma a cukorbetegség, latin nevén diabetes mellitus, a pajzsmirigy csökkent működése, vesebetegségek és érelmeszesedés esetén fokozott lehet. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Inzulinos kezelés fajták – 1. rész

Többnyire 1-es típusú cukorbetegség esetén alkalmaznak inzulinkezelést, de van néhány olyan eset is, amikor a 2-es típusú cukorbetegség esetén is szükség van külső inzulin bevitelre. A szájon át bevitt inzulin, már a tápcsatornában lebomlana, ezért más módszer kell ahhoz, hogy a szervezetbe juttassuk az inzulint. A legelterjedtebb módszer mostanáig, amely a legjobbnak és legegyszerűbbnek is [...]

Érdekel a cikk folytatása? »

1-es típusú cukorbetegség kezelése gyermekeknél

Ha az ön gyermekénél 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, akkor a következő lépés, hogy létre kell hozni egy tervet a kezelésére, ami segít neki kezelni az állapotát, valamint hogy egészséges és aktív maradhasson. A kezelési terv nagy része, az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő betegen múlik, hogy az orvosok által előírt javaslatokat …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyj könnyedén a GI diétával!

A GI a glikémiás index rövidítése, magyarán azt az értéket jelöli, hogy a szénhidrát, amely az adott táplálékban van, mennyire gyorsan képes felszívódni a szervezetben. Minél alacsonyabb ez a szám, annál lassabban szívódik fel a szénhidrát, vagyis annál tovább tart a jóllakottság érzése. A magas GI-ű élelmiszerek ezzel szemben hirtelen …

Érdekel a cikk folytatása? »