Kezdőlap / Cukorbetegség / 1-es típusú cukorbetegség kezelése gyermekeknél

1-es típusú cukorbetegség kezelése gyermekeknél

Ha az ön gyermekénél 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, akkor a következő lépés, hogy létre kell hozni egy tervet a kezelésére, ami segít neki kezelni az állapotát, valamint hogy egészséges és aktív maradhasson.

A kezelési terv nagy része, az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő betegen múlik, hogy az orvosok által előírt javaslatokat betartsa a kezelés során a páciens. A kezelési módszerek különbözőek lehetnek, például hogy milyen fajta inzulint kapjon a beteg, és milyen időközönként. Az előnyeiről és hátrányairól számítást kell végezni, amiben figyelembe kell venni, hogy mi a jó a gyermeknek.

1-es típusú cukorbetegség kezelésének alapjai:
A vércukorszint nem más, mint a glükóz mennyisége a vérben. Glükóz a fő energiaforrása a szervezet sejtjeinek, és az egyes sejtek a véráram útján jutnak hozzá. Az inzulin hormon lehetővé teszi a glükóz számára, hogy bejusson a sejtekbe. A 1-es típusú cukorbetegségnél, a szervezet már nem termel inzulint, így a glükóz nem tud bejutni a szervezet sejtjeibe. Ez a jelenség a vércukorszint emelkedését eredményezi.

A gyermek cukorbetegségénél a kezelés célja, hogy kontroláljuk az állapotát, oly módon, hogy minimálisra csökkentjük a tüneteket, és megakadályozzuk a rövid-és hosszú távú egészségügyi problémákat, valamint segítsünk nekik, a fizikai, mentális, és érzelmi fejlődésben és szociális beilleszkedésben. Ehhez, a szülőknek és a gyerekeknek együtt kell törekedniük arra a célra, hogy a vér cukorszintje, a normálishoz közeli szinten legyen.

A gyerekeknek az 1-es típusú cukorbetegség esetén szükségük van az alábbiakra –

  • az előírt fajtájú és mennyiségű inzulinra
  • egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra, különös figyelmet fordítva a szénhidrát mennyiségére minden étkezés során
  • vércukorszint ellenőrzésre naponta akár többször is
  • rendszeres mozgásra
  • a normális életminőség megőrzéséhez.

A kezelési terv segít a gyermekeknek abban, hogy egészségesek maradjanak, de nem szabad elfelejteni, hogy a cukorbetegség kezelése nem ugyanaz, mint gyógyítása. Jelenleg nem gyógyítható a cukorbetegség, így a gyerekek 1-es típusú cukorbetegségének kezelése az életükhöz szükséges eljárás. Ha a kis beteg megfelelő ellátást kap, akkor a cukorbeteg gyerek egészségesnek fogja érezni magát és hosszú, tartalmas életet tud majd élni, ugyanúgy mint a többi gyerek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Hozzászólás