Kezdőlap / Cukorbetegség / 1-es típusú cukorbetegség kezelése gyermekeknél

1-es típusú cukorbetegség kezelése gyermekeknél

Ha az ön gyermekénél 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, akkor a következő lépés, hogy létre kell hozni egy tervet a kezelésére, ami segít neki kezelni az állapotát, valamint hogy egészséges és aktív maradhasson.

A kezelési terv nagy része, az 1. típusú cukorbetegségben szenvedő betegen múlik, hogy az orvosok által előírt javaslatokat betartsa a kezelés során a páciens. A kezelési módszerek különbözőek lehetnek, például hogy milyen fajta inzulint kapjon a beteg, és milyen időközönként. Az előnyeiről és hátrányairól számítást kell végezni, amiben figyelembe kell venni, hogy mi a jó a gyermeknek.

1-es típusú cukorbetegség kezelésének alapjai:
A vércukorszint nem más, mint a glükóz mennyisége a vérben. Glükóz a fő energiaforrása a szervezet sejtjeinek, és az egyes sejtek a véráram útján jutnak hozzá. Az inzulin hormon lehetővé teszi a glükóz számára, hogy bejusson a sejtekbe. A 1-es típusú cukorbetegségnél, a szervezet már nem termel inzulint, így a glükóz nem tud bejutni a szervezet sejtjeibe. Ez a jelenség a vércukorszint emelkedését eredményezi.

A gyermek cukorbetegségénél a kezelés célja, hogy kontroláljuk az állapotát, oly módon, hogy minimálisra csökkentjük a tüneteket, és megakadályozzuk a rövid-és hosszú távú egészségügyi problémákat, valamint segítsünk nekik, a fizikai, mentális, és érzelmi fejlődésben és szociális beilleszkedésben. Ehhez, a szülőknek és a gyerekeknek együtt kell törekedniük arra a célra, hogy a vér cukorszintje, a normálishoz közeli szinten legyen.

A gyerekeknek az 1-es típusú cukorbetegség esetén szükségük van az alábbiakra –

  • az előírt fajtájú és mennyiségű inzulinra
  • egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra, különös figyelmet fordítva a szénhidrát mennyiségére minden étkezés során
  • vércukorszint ellenőrzésre naponta akár többször is
  • rendszeres mozgásra
  • a normális életminőség megőrzéséhez.

A kezelési terv segít a gyermekeknek abban, hogy egészségesek maradjanak, de nem szabad elfelejteni, hogy a cukorbetegség kezelése nem ugyanaz, mint gyógyítása. Jelenleg nem gyógyítható a cukorbetegség, így a gyerekek 1-es típusú cukorbetegségének kezelése az életükhöz szükséges eljárás. Ha a kis beteg megfelelő ellátást kap, akkor a cukorbeteg gyerek egészségesnek fogja érezni magát és hosszú, tartalmas életet tud majd élni, ugyanúgy mint a többi gyerek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

cukorbetegség étrend

Cukorbetegség étrend: Esetleírás: A 14 éves Ágit fejfájás és ízületi fájdalmak kezdték el gyötörni, kiszáradt a szája és kedvetlen lett. Az orvosnál a vér-és vizeletvizsgálat cukorbetegséget mutatott ki. Ági infúzióban folyadékot, inzulint és glükózt kapott. Két hét múlva jobban lett, ekkorra már megtanulta, hogyan ellenőrizze vércukorszintjét, hogy adjon be magának inzulin injekciót. Korábban is rostban [...]

Hozzászólás