Kezdőlap / Cukorbetegség / A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit sem sejtve annak esetleges összetételéről.

A cukorbetegség megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatunk azzal, ha minél változatosabban kezdünk étkezni. Ez persze nem jelenti azt, hogy bármely kedvenc ételünktől meg kellene válnunk. Rendkívül fontos, hogy minél több friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk, valamint rostokban gazdag, hántolatlan gabonákból készült pékárukat együnk. Lehetőleg kerüljük a túlságosan zsíros ételeket, melyek helyett alkalmazhatunk halféléket, vagy sovány szárnyashúsokat. A cukrozott üdítők helyett ajánlott friss zöldség-, vagy gyümölcslevek, illetve ásványvíz fogyasztása. Étkezési szokásaink megváltoztatásával nagyban hozzájárulhatunk az elhízás elkerüléséhez, mely köztudottan a cukorbetegség egyik okozója.
Mindennapi életünkbe iktassunk be rendszeres testmozgást. Ez lehet séta, futás, vagy akár bármely sport űzése. A rendszeres testmozgással karbantarthatjuk testünket, továbbá erősítjük immunrendszerünket.
A cukorbetegség gyógyítását nagymértékben befolyásolja, hogy a betegség mely fázisában vagyunk. Ennek megállapítására, rendszeres ellenőrzésére a mindennapi vércukorszintmérés a legideálisabb megoldás.
Az 1- es típusú cukorbetegség gyógyítására az állandó inzulin adása a legjobb megoldás. A tünetek enyhítésére nagyban hozzájárulhat az egyén életmódváltása, úgymint diéta, valamint a rendszeres testmozgás.
A 2-es típusú cukorbetegség gyógyításánál szinte elegendő lehet az életmódváltás, vagy a gyógyszeres kezelés. Egyes esetekben szükségessé válik az inzulinos kezelés. A gyógyítás történhet szájon át szedhető gyógyszerek formájában, valamint injekciós tűvel szervezetbe juttatott módon. Külföldön kutatók már kifejlesztették a porból készült gyógymódot, melyet inhallációs úton kell a szervezetbe juttatni.
A népi gyógymódok is számtalan lehetőséget kínálnak a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, esetleges megelőzősére. Ezek megvalósíthatók bizonyos gyümölcsök, növényi levelekből készült forrázatok, vagy akár egyes növények nyersen történő elfogyasztásával. A népi gyógyászatban gyógyító hatásúnak nyilvánítják az almát, zellermagot, földiepret, zsályát.
Egyes kutatók szerint a jövőben a gyógyszeres, injekciós kezelést felválthatják a különféle szájsprayk, bőrre ragasztható tapaszok, valamint az inhallálással történő gyógymódok.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség előjelei

A cukorbetegségnek számtalan előjele megmutatkozhat akár a bőrön is, mivel az kapcsolatot teremt a külvilág és a belső szervek között. Az emberek sokszor szokták mondani, mikor mérgesek, hogy „Felment a cukrom”. Tudományos kísérletekben kimutatták kutatók, hogy a cukorbetegség kialakulásához nagyban hozzájárul a stresszes életvitel. A cukorbetegség tünetei nem minden embernél jelentkeznek ugyanabban a formában. A [...]

Leave a Reply