Ropogós párolt zöldség Wokban Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, …
Érdekel a cikk folytatása? »A főzés Kínában művészet.
Minden ételt kis kockára vágva és gyorsan főzve készítenek. A nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, majd az elkészítés után pálcikákkal fogyasztják. Állandó kevergetésnek és a gyors sütésnek köszönhetően, az étel megőrzi íz- és tápanyagtartalmát. A főzés legfontosabb kelléke a Wok nevű acélserpenyő. Az étel elkészítéséhez elég egy kevés olaj. Az …
Érdekel a cikk folytatása? »Ételek wokban
Mint valami távol-keleti csodára, úgy néztünk a wokra nem is olyan régen. Mára már általánosan elterjedt a használata, s talán nem is túlzunk, ha azt állítjuk, a legtöbb háztartásban megtalálható valamelyik fajtája. Az is igaz, hogy sokan csupán serpenyőként használják. Padig a wok sokkal többet tudd. Szinte mindent. Pirítani, sütni, …
Érdekel a cikk folytatása? »