Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Recept varíációk Wok-ra

Recept varíációk Wok-ra

Ropogós párolt zöldség Wokban

Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, főtt gombával és gyömbérgyökér dúsítjuk, nemcsak egészséges és ízletes, de pompás látványt nyújtó salátát is kapunk, amelyet rizzsel vagy tésztával tálalhatunk.
A zöldségpárolás titka, hogy először a keményebb, kevesebb nedvességet tartalmazó zöldséget pároljuk.

Hozzávalók

  • 20 dkg bármilyen paprika
  • 10 dkg friss sampinyonomba
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • 3 szelet gyömbér
  • 10 dkg babcsíra
  • 5 dkg darabokra vágott vajbab
  • 3 kanál víz
  • 1 kanál sótlan mogyoró vagy kesudió

Elkészítése

Vágja fel a paprikát 3,5 cm-es háromszögekre, a gombát pedig vékony lapokra. Forrósítsa fel a Wokot és öntse bele az olajat. Miután az olaj fölmelegedett, tegyen bele csipetnyi sót és gyömbért. Párolja egy percig, hogy a gyömbér ízt adjon az olajnak.
Tegye bele a paprikát és a répát, majd 2 percig folyamatosan keverve párolja, mielőtt a gombát és a zöldbabot belehelyezné. Mindezeket még 2 percig pároljuk.
Ha ez idő alatt még nem puhul meg a zöldbab, adjon hozzá egy kevés vizet és főzze még 1 percig, majd ha elkészült, tegye bele a mogyorót vagy kesudiót.
Elkészítés után azonnal tálaljuk.

Gombás tészta sonkával szintén Wokban

  • 40 dkg tészta
  • 2dkg szárított gomba
  • 30 dkg sonka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zöldpetrezselyem
  • 2 kanál olaj
  • só, bors

Elkészítése

A tésztát megfőzzük,lecsepegtetjük és melegen tartjuk. Közben a bombát 15 percre langyos vízbe áztatjuk,majd lecsepegtetjük róla a vizet. A Wok-ban felforrósított olajban megsütjük az apróra tört fokhagymát, majd beletesszük a gombát, a csíkokra vágott sonkát, az apróra vágott vöröshagymát,
megsózzuk és állandó keverés közben megsütjük, majd kiöntjük a wok-ból és melegen tartjuk. A maradék olajon felmelegítjük a tésztát, majd tálba tesszük Belekeverjük a sonkás-gombás mártást és megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply