Kezdőlap / Tag Archives: paprika

Tag Archives: paprika

Béres Alexandra Súlykontroll táblázat 1.

Elkezdtük jó páran Béres Alexandrát követni… Nem tudjuk még, hogy milyen a fogyókúrája, de ő már bizonyított az életben, azt hiszem csak jó tanácsokat tud adni. Remélem sokaknak segítek ezzel a táblázattal, s sikeresek lesznek a fogyózók. Én is elkezdtem, s segíteni szeretnék. Gyakori élelmiszerek 30 index alatt. A bevezető …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyókúrás receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához

2 napja kezdtem ezt a diétát, mert jónak találtam eddigi diétás tapasztalataim alapján. Úgy látom, nincs híján vitaminnak, ásványanyagnak és szénhidrátnak sem. Összegyűjtöttem, mi ehető az első szakaszban és pár tippet is leírtam, amelyek nincsenek kifejtve, mindent a megfelelő összetevőkből főzök meg és minden ki van már próbálva. Amennyiben bárki …

Érdekel a cikk folytatása? »

A hét végén: kemping, kirándulás

Ma már mind több család tölti szabadidejét, szabadságát hétvégi házakban, kempingekben vagy kirándulással. Ez a háziasszonyokat is új feladat elé állítja. A hagyományos, több fogásos vasárnapi ebéd helyezz egyszerű, gyorsan elkészíthető egytálételeket főz, a család segít az előkészítésben, nem kell sokat mosogatni, és végre ö is élvezheti a szabad időt….. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Húsos saláták

Pikáns pulykasaláta A salátához: 25 dkg pulykamellet sós vízben megpárolunk.2 burgonyát és 1 db zellert megtisztítunk és hosszúkás szeletekre vágjuk, majd megfőzzük. 1 meghámozott almát, 2 db csemege uborkát és a megfőtt pulykamellet csíkokra vágunk. Elkészítjük a saláta öntetet: 3 evőkanál majonézt, sóval, törött borssal, porcukorral, 1 evőkanál mustárral, finomra …

Érdekel a cikk folytatása? »

Recept varíációk Wok-ra

Ropogós párolt zöldség Wokban Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A főzés Kínában művészet.

Minden ételt kis kockára vágva és gyorsan főzve készítenek. A nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, majd az elkészítés után pálcikákkal fogyasztják. Állandó kevergetésnek és a gyors sütésnek köszönhetően, az étel megőrzi íz- és tápanyagtartalmát. A főzés legfontosabb kelléke a Wok nevű acélserpenyő. Az étel elkészítéséhez elég egy kevés olaj. Az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Különleges zöldséges saláták

Fejes saláta almamártással 2 fej salátát alaposan megmossunk és kisebb darabokra vágjuk. 2 almát meghámozunk, megreszeljük és elkeverjük 2 dl joghurttal, kevés citromlével, borssal, pici cukorral. Ebbe a mártásba forgatjuk bele a salátát és 1-2 órára hűtőben érleljük. Paradicsomsaláta fűszeresen 8-10 szem paradicsomot cikkekre vágunk és megsózzuk. A petrezselymet finomra …

Érdekel a cikk folytatása? »

Paprika

Palántanevelés Május közepére, a legmegfelelőbb kiültetési időpontra bimbós, kb. 8 hetes palántákat neveljünk. A magvetést tehát március 5-10. között végezzük el. A paprika nagyon melegigényes növény, ezért fűthető palántanevelő berendezésre van szükség. A magot vethetjük ládába vagy tápkockába; a tápkockásat nem kell tűzdelni. A szikleveles (3-4 hetes) palántákat kettesével tűzdeljük …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gyökérzöldségek

Idetartozik a sárgarépa, a petrezselyem, a cékla, a feketegyökér, a zeller, a retek stb.A sárgarépa, a mély rétegű, humuszban gazdag talajt szereti, s csak ilyen helyen termelhetünk aromás, édes, elágazásmentes gyökereket. A cékla a jó vízháztartású talajok növénye. Ügyeljünk rá, hogy a talajmunkák közben ne sértsük meg a gumókat. A …

Érdekel a cikk folytatása? »

Paprika

A burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó paprika, latinul Capsicum valamennyi faja Közép- és Dél-Amerikából származik, azonban már majdnem az egész világon termesztik (a mérsékelt és trópusi égövben). Európába Diego Alvarez Chanca, Kolumbusz orvosa hozta be 1494-ben. Eleinte csak dísznövényként termesztették. Fűszerként való terjedése lassan haladt, mivel elterjedt róla az a hír, …

Érdekel a cikk folytatása? »