Kezdőlap / Rákos megbetegedések / Daganatos betegségek és a táplálkozás

Daganatos betegségek és a táplálkozás

A daganatos betegségek kialakulásában főként az életmód a felelős. Sokszor az elfogyasztott élelmiszerek a betegség főokozói.
A sok állati zsír fogyasztása bizonyos daganatok kialakulásában fő szerepet játszanak. Ilyen daganatok a petefészek, vastagbélrák és a mellrák.
A túlzott só fogyasztás is káros lehet valamint a cukor fogyasztást is csökkenteni kell.
A kevés rost bevitele a szervezetbe veszélyes lehet, mivel megnő a táplálék útjának ideje a bélrendszerben és ezzel olyan káros vegyületek keletkezhetnek az emésztés közben mely rákos sejtek megjelenését elősegítik. .
A gyomorrák veszélyét a dohányzás és a szeszesital fogyasztása emeli meg. Olyan anyagok kerülnek a szervezetbe melyek káros folyamatokat indítanak el a gyomor és bélrendszer falán.

Napjainkban megállapították, hogy a vitaminok segíti a daganatos betegségek elleni harcot.
Ilyenek az B-, C-, D-, E- vitaminok, melyeknek antioxidáns hatásuk van.
A B17 vitamin a sárgabarack magjában található meg a legnagyobb mennyiségben és ez a vitamin természetes kemoterápiás anyag.
A C-vitamin is természetes antioxidáns mely a rákos sejtek elpusztításában segédkezik. Gátolja a rosszindulatú daganatok növekedését. Főleg citrus félékbe található meg.
A D vitamin is jelentős szerepet vállal a rák ellen. Tojás, máj, tejtermékekben sok található és fontos a napfény is a D vitamin átalakításában.
Az E vitamin a szabad gyökök elpusztításában játszik fontos szerepet valamint nem engedi, hogy a daganatos sejtek közt a véráramlás elinduljon. E vitamin segíti a daganatokra jellemző rendellenes génműködés leépítését.
Fontos, hogy ezeket a vitaminokat természetes formában fogyasszuk. Sok gyümölcs, zöldség és gabonafélék fogyasztása ajánlott így nem csak a vitamin, de a rostanyag is bejut a szervezetbe.

Rák ellenes élelmiszereke:
paradicsom, paprika, alma, áfonyafélék, málna, eper, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó, retek, fehérrépa, vízitorma, szűz olívaolaj

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kemoterápia

A beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatimukokkal) kezelik, amelyek a ráksejtek szaporodását gátolják és/vagy azokat megölik. …

Hozzászólás