Kezdőlap / Tisztítókúrák / Tisztítókúrák

Tisztítókúrák

Rohanó világunkban sok káros anyag kerül szervezetünkbe. A levegő az élelmiszerek a tisztítószerek mind tartalmaznak olyan anyagokat, amik a szervezetbe kerülve káros folyamatok elindításában felelősök.
Több fajta tisztítókúrából is választhatunk, ha a szervezetünket méregteleníteni szeretnénk. Lényeges az elhatározás és a kúra pontos betartása.
A kúrák lényege, hogy a szervezettet mentesítsék és elősegítsék a szervezet méregtelenítési folyamatának beindítását.
Fontos a kúrák idején a sok folyadék fogyasztás, ami a salakanyagok kiürülésében segít. A kúrák folyamán az ásványi anyagok is távoznak a szervezetből így a kúra után pótolni kell.
Egyes esetekben a tisztítókúrák nem alkalmazhatók. Ilyen a terhesség, daganatos megbetegedés, lázas állapot, fekélybetegség, pajzsmirigy problémák. Ha a kúrázni vágyó gyógyszert szed az állandó orvosi ellenőrzés is szükséges.
A tisztítókúrát alkalmazhatjuk rendszeres heti egy alkalommal vagy alkalmanként. A kúra ideje lehet háromnapos, egy hetes, ill. két hetes.
Legelterjedtebb a Léböjt kúra. Mikor a folyadékfogyasztáson van a hangsúly. Ilyenkor csak gyümölcs és zöldségleveket valamint gyógyteákat fogyasztunk szilárd élelmiszerek nem megengedettek.
A többi böjt főleg gyümölcs és zöldség fogyasztásra korlátozódik. Ismertebb böjtök:Melius-kúra, Gerson-féle gyógymód, Panchakarma, Basti, Nasyam
A tisztítókúrák idején érdemes testmozgást is beépíteni a napi programba.
Valamint nagyon hasznos a különböző masszázsok alkalmazása. Segítik a nyirokfolyadék áramlását így a méreganyagok könnyebben távoznak. Heti három alkalommal képzett masszőz segítségével.
Nagyon jó a szauna alkalmazása is mert fokozza a vérkeringést és segíti az izzadás folyamatát.

Ha a tisztítókúrát pontosan betartjuk a szervezetünk felfrissül, megújul és még egy pár kilótól is megszabadulhatunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Hozzászólás