Kezdőlap / Tisztítókúrák / Az én tisztítókúrám

Az én tisztítókúrám

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sose tudhatod, mit veszel ki belőle – mondotta Forrest Gump, és ezzel egyet kell értenem. Az elmúlt másfél év úgy hozta, hogy nagyban növekedett a stressz a gond a nehézség az életemben, ami erőteljesen rányomta a bélyegét az étkezésemre is.
Rendszertelenül ettem, mindenfélét, sok kenyérrel és főleg este. Ami bizony a legjobb indulatú gasztroenterológusok szerint sem hasznos, mondhatni egészségtelen.

Valóban éreztem magamon, hogy a korábban sikerrel leadott kilogrammok, hosszú idő után újra visszatérnek, lassan lopakodva, de folyamatosan. Ezzel egyidőben az emésztésem is kezdett vacakolni. Gyomorfájdogálások, nehézkes emésztés megzavarodott anyagcsere.
Hossza győzködés után főleg az ismételten összeszedett kilók miatt felkerestem egy erre szakosodott doktornőt, aki kérdés nélkül azzal kezdte, hogy két hét tisztítókúra.
Első hallásra nem is tudtam hova tenni a dolgot, nem értetem mit akar ezzel és hogy mit jelent. Mindennap járni kell valahova? Vagy gyomormosás?
A doktornő szinte olvasva a gondolataimban megnyugtatott, hogy semmi ilyenről nincs szó, egyszerűen erre alkalmas étrendet kell követnem és látványos eredményeket fogok elérni.
AZ étrend a következő volt: zabpehely, búzapehely, darált lenmag keverékéből 3 evőkanálnyit bármilyen gyümölcs joghurttal össze kell keverni és reggelire, vacsorára, reggeli és vacsora helyett elfogyasztani.
Húsevő típusú személyiség lévén kisség idegenkedtem a dologtól, de be kell látnom ennek feleslegességét. Gyümölcsjoghurttal keverve egy finom könnyű és gyorsan eltelítő eledel.
És miért is jó ez? Mindenki emésztőrendszerében vannak a bélfalra letapadt, redőknél elakadt maradványok, amelyek maguktól nem feltétlenül hagyják el az emésztőcsatornát, viszont méreganyagot termelnek, nehezítik a tápanyagfelvételt, emiatt nő az éhségérzet és többet eszünk, ami további maradványok letapadásához, hízáshoz vezet, ami láthatóan egy ördögi kör.
Egy ilyen fajta rostban gazdag táplálék viszont kitakarítja a felesleges dolgokat, amit saját tapasztalatból tanúsíthatok. A kúra második napján egyértelmű volt a takarítás eredménye.
A változások 2-3 nap után nem csak fizikálisak voltak, hanem közérzetben emésztésben is határozottan javult a helyzet és a következő találkozón meg is követte a doktornőt a tamáskodásom miatt.
A kúra két hete alatt a közérzetjavulás mellett még fogyni is elkezdtem, ami tovább növelte a jó közérzetemet.
A tisztítókúra tehát nem egy divatos valami, ami révén pénzt lehet beszedni az emberektől, hanem egy egyértelműen hasznos, egészséges és egyáltalán nem költségigényes módszer, amely révén sokat tehetünk saját magunk egészségéért.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tisztítókúra

Bizony itt a tavasz. Ilyenkor ébredünk rá arra, hogy az elmúlt pár hónapban ellustultunk, többet …

Leave a Reply