Kezdőlap / Tisztítókúrák / Tisztító kúra – kell ez nekem?

Tisztító kúra – kell ez nekem?

Az elmúlt 50-60 évben radikálisan megváltozott az emberek étkezési kultúrája, az étkezési szokások és az élelmiszerek összetétele is egyaránt.
Az anyagi lehetőségek és a csökkenő fizikai terhelés miatt az emberek többet esznek, energiadúsabbat és többször. Az ételek pedig megváltoztak. Csökkent a hasznos hatóanyag-tartalom, de nőtt a méret, kevesebb bennük a vitamin, a rost, az ásványi anyag, viszont több a hozzáadott adalék. Színezék, aroma, sűrítő, térfogatnövelő, tartósító, állományjavító, természetazonos vagy mesterséges állomány.
Ezen anyagok jelentős része idegen az emberi szervezetnek. Nem tudja igazán feldolgozni, ezért bizony ezek felhalmozódnak, az emésztőrendszerben, a vérben a zsírban és mindenhol. Itt jön a képbe a tisztítókúra. Ahogy egy lakásnak is szüksége van lomtalanításra, takarításra, a szervezetünknek ugyanúgy.
A tisztítókúra segít abban, hogy minden felhalmozódott testidegen, vagy éppen toxikus anyag eltűnjön a szervezetből és helyreálljon a normális működés, vagy éppen egészségesebbek lehessünk ez által.
Kinek van szüksége egy ilyen kúrára? Mitől függ?
Mindenkinek. Már a gyerekek is felhalmoznak a szervezetükben különféle mérsékelten hasznos anyagokat, mivel ugyanazt a táplálékot eszik, mint a szüleik. Aki viszont keveset mozog, sokat eszik, gyakran jár gyorséttermekbe, vagy otthon sokszor fogyaszt gyorsan elkészíthető poron, szószokon félkész ételeken alapuló fogásokat az biztos lehet benne, hogy az ő szervezete alaposan meg van pakolva oda nem való dolgokkal.
A tisztító kúrával kapcsolatban tehát nem az a kérdés, hogy kell-e, hanem hogy milyen gyakran. Fogyókúra előtt mindenképpen szükséges, hiszen egy ilyen kúra által megújul a szervezet, felgyorsul, jobban működik, így a fogyókúrát is hatékonyabbá tudja tenni.
De hasznos a kúra egy egy erősebb ünnep után, amikor is a magyar jó szokás szerint teleeszi magát rántott hússal és töltött káposztával.
Molett embereknél szintén fontos, hiszen ott folyamatos az emésztőrendszer stimulációja, emiatt több a káros anyag.
De mindenki másnak is hasznos egészséges.
A következő fontos kérdés az, hogy milyen legyen az a kúra? A sor végtelen, a vízkúrától kezdve a növényi magkúrán át a rizskúráig sokféle módszer van, amelyek akár kombinálhatóak is egymással.
Célszerű utánajárni, melyik milyen típusú emberre fejt ki nagyobb, jobb hatást, tudni kell azt is ki mit szeretne elérni és ezek ismeretében kell kiválasztani ami saját magunkhoz és a pénztárcánkhoz a leginkább közel áll.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tisztítókúra

Bizony itt a tavasz. Ilyenkor ébredünk rá arra, hogy az elmúlt pár hónapban ellustultunk, többet …

Leave a Reply