Kezdőlap / Tisztítókúrák / Böjt, a szervezetünk megtisztításához

Böjt, a szervezetünk megtisztításához

A tisztítókúra kiválóan alkalmas egyes betegségek, például gyulladások, magas vérnyomás, allergiás megbetegedések és anyagcsere betegség esetén.

A mindennapok során rengeteg mérgező anyagot viszünk be a szervezetünkbe, amelyek káros hatással vannak az egészségünkre. Az élelmiszerek többségét szintetikus adalékokkal színezik, javítják. Éppen ezért alkalmanként meg kell tisztítanunk a szervezetünket ezektől a káros anyagoktól. De vajon, melyik módszer a legjobb?

Nézzük azzokat, melyek már beváltak és az orvostudomány által is elfogadottak:

Hildegard böjt

Hildegard von Bingen bencés apátnő volt, aki a böjtölésben testi és vallási megtisztulást látott. A 6-10 napig tartó böjt alatt a „galgant” fűszerrel elkészített levest kell fogyasztani. A leves elfogyasztása előtt és azt követően ánizsteát, vizet, tönkölykávét is lehet fogyasztani. A kúra megkezdésekor a gyömbérkeksz segíti a széklet lazítását.

Burgonya- és rizsnapok

A kúra alatt szigorúan csak burgonyát vagy rizst lehet fogyasztani, mind a növényi, mind az állati zsiradék és a só teljes elhagyásával. Zöldfűszerekkel püré készíthető a burgonyából, amely mellé friss vagy párolt zöldségeket is tálalhatunk. Ez a fajta kúra kb. 3-4 napig alkalmazható.

Melius-kúra

Ez a kúra speciális ételek fogyasztását említi, amelyek közül egy választható:
– főtt barna rizs,
– vegyes nyers saláta,
– párolt zöldségek, zöldséglevesek,
– az évszaknak megfelelő friss gyümölcsök
Mindez testsúlytól függően napi 2-3 liter „Melius”-féle tisztító gyógyteával egészíthető ki, amelyet mézzel vagy frissen facsart citromlével ízesíthető.

A másik választható étrend:
– zöldséglevesek leszűrt leve, „Melius”-féle gyógytea, szénsavmentes ásványvíz,
– 2 liter frissen préselt gyümölcslé,
– tejsavó, „Melius”-féle tisztító gyógytea, szénsavmentes ásványvíz.

Léböjt

Csak folyadék fogyasztását, elsősorban friss zöldség és gyümölcslevek, cukor mentes teák, szénsavmentes ásványvizekvizek fogyasztását írja elő.
Legtöbbször masszázsokkal, gyaloglással, tornával, jógával, oxigénterápiával, lehet kiegészíteni a tisztítókúra ezen módját.

Basti

A bélrendszer megtisztítását helyezi előtérbe. A kezelés 30 percig tart, amelynek az a célja, hogy a beleket a méreganyagoktól megtisztítsa.

A böjt a szervezet legtermészetesebb és leghatékonyabb gyógyítója, de nem szabad elfelejtenünk, hogy hatalmas kihívást jelent mind a testnek, mind a léleknek, éppen ezért kellő figyelemmel végezzük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tisztítókúra

Bizony itt a tavasz. Ilyenkor ébredünk rá arra, hogy az elmúlt pár hónapban ellustultunk, többet …

Leave a Reply