Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / jóga, lélek és test

jóga, lélek és test

Nincs olyan ember, aki ne nézne irigykedve, egy napi őrült futkosással, családösszeszedéssel, percek alatt belapátolt étkezésekkel tarkított nap után egy sziklafal alatt békésen mosolyogva üldögélő tibeti szerzetesre. Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy hogyan csinálja? Miért tud mosolyogni, holott zord vidéken, nélkülözésekkel teli társadalomban él. Nekünk meg mindenünk megvan, és nem tudunk mosolyogva leülni este, hiszen a feszültség állandóan vibrál bennünk.
Ő annak örül, ami van, mi meg megszerezni szeretnénk valamit, aminek majd örülni fogunk, de amikor megszerezzük rögtön másikat, jobbat, újabbat, okosabbat akarunk és elfelejtünk örülni annak, amink van.
A jóga segít ebben. Összhangba hozza a világképeinket, a külsőt és a belsőt. Ugyanis ha ez a kettő messze van egymástól, folyamatosan meghasonulunk, és képtelenek vagyunk elfogadni, érteni és örülni.
A jóga és a legtöbb meditáció segít abban, hogy az ember uralja a testét, lássa, érezze a saját magában zajló fizikai folyamatokat, képes megtanítani, pihenni, ellazulni, feloldani a stresszt és egyéb feszültségeket, segít kordában tartani a saját testünket, reakcióinkat.
Sokkal fontosabb az a vonulata, amellyel a lelkünket, a tudatunkat segít rendbe tenni.
Megtanítja nekünk lecsendesíteni azt az állandó zűrzavart, amit a rohanás a jelentős, vagy éppen jelentősnek hitt problémák, az idegesség a folyamatos stressz jelent.
A meditáció segítségével le tudjuk csitítani ezeket a lelki zajokat, ki tudjuk szűrni a fontos dolgokat az érdektelenek közül és kis gyakorlással képesek lehetünk meghallani a tudatalatti által közvetített üzeneteket is, amelyek gyakran a tudatos ént foglalkoztató gondokra adnak választ.
A lelki és testi egyensúly révén pedig sokkal védettebbekké válunk a stresszel, a külső negatív hatásokkal szemben, mivel a belső energia áramlást optimalizálva megtanulunk koncentrálni a minket foglalkoztató jelenségekre, önmagunkra és az érzéseinkre.
A harmadik legfontosabb folyománya a meditációs praktikáknak a saját érzéseink megértése, elfogadása, rendbetétele és meg tudjuk akadályozni egy-egy eltemetett, félretett érés pusztító rombolását saját lelkünkön.
A jóga nem csodaszer, hanem egy nagyon hasznos módszer ahhoz, hogy ne is legyen szükségünk csodaszerekre, hiszen ha összhangban élünk magunkkal és a környezetünkkel a betegségek messzire el fognak kerülni,

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jógával a harmónia útján

Éljünk bárhol nagyvárosban vagy egy kis faluban, legyünk idősek vagy fiatalok, nők vagy férfiak egy …

Leave a Reply