Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Jógával a harmónia útján

Jógával a harmónia útján

Éljünk bárhol nagyvárosban vagy egy kis faluban, legyünk idősek vagy fiatalok, nők vagy férfiak egy dologban minden ember egyetért: mindenki a harmóniát és a boldogságot keresi. Sokszor hosszú és rögös az az út, amely legalább a helyes irányba képes terelni
minket. Azok az emberek, akik a jógával kerülnek közelebb a békéhez, állítják hogy rátaláltak a jó ösvényre. A hajdan élt indiai bölcsek, a létezés törvényeinek teljes megismerésének szintjére jutottak el a jóga által. Az egyéni tudat és az univerzális tudat egyesülése, a jóga szó jelentésében nyer értelmet: ami maga az egység.
A mély, tartós lelki békét csak akkor találhatjuk meg, ha létezésünk minden szintjén
helyreállítjuk az egyensúlyt, és választ kapunk az örök kérdésekre: Ki vagyok? Merre tartok? Miért születtem erre a földre?
A jóga egy olyan önismereti út, egyetemes és ősi bölcsesség, amely a befelé figyelés képességének felélesztésével csendesíti le az elmét. Önmagunk mélyebb megismerése a merev izomzat rugalmassá tételével, tartásjavítással, relaxációval, meditációval, légzőgyakorlatokkal, pozitív gondolkodással teljesednek ki. Sokan azt hiszik hogy a hajlékonyság elengedhetetlen a gyakorlatok végzéséhez, de ettől nem kell tartani, a merev izomzat fokozatosan válik egyre rugalmasabbá. A terhelés fokozatosan emelhető, a gyakorlatok erősítik a hátat, izomzatot, állóképességet fejlesztenek, optimalizálják a vérkeringést, hormonháztartást. A gondolathullámok lecsendesítése közben csak magunkra figyelünk, a külvilág erre az időre elveszíti fontosságát. A jóga 5000 éves gyökereivel képes arra, hogy energiáinkat csak oda összpontosítsuk, ahova igazán szükséges.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Leave a Reply