Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Jógával a harmónia útján

Jógával a harmónia útján

Éljünk bárhol nagyvárosban vagy egy kis faluban, legyünk idősek vagy fiatalok, nők vagy férfiak egy dologban minden ember egyetért: mindenki a harmóniát és a boldogságot keresi. Sokszor hosszú és rögös az az út, amely legalább a helyes irányba képes terelni
minket. Azok az emberek, akik a jógával kerülnek közelebb a békéhez, állítják hogy rátaláltak a jó ösvényre. A hajdan élt indiai bölcsek, a létezés törvényeinek teljes megismerésének szintjére jutottak el a jóga által. Az egyéni tudat és az univerzális tudat egyesülése, a jóga szó jelentésében nyer értelmet: ami maga az egység.
A mély, tartós lelki békét csak akkor találhatjuk meg, ha létezésünk minden szintjén
helyreállítjuk az egyensúlyt, és választ kapunk az örök kérdésekre: Ki vagyok? Merre tartok? Miért születtem erre a földre?
A jóga egy olyan önismereti út, egyetemes és ősi bölcsesség, amely a befelé figyelés képességének felélesztésével csendesíti le az elmét. Önmagunk mélyebb megismerése a merev izomzat rugalmassá tételével, tartásjavítással, relaxációval, meditációval, légzőgyakorlatokkal, pozitív gondolkodással teljesednek ki. Sokan azt hiszik hogy a hajlékonyság elengedhetetlen a gyakorlatok végzéséhez, de ettől nem kell tartani, a merev izomzat fokozatosan válik egyre rugalmasabbá. A terhelés fokozatosan emelhető, a gyakorlatok erősítik a hátat, izomzatot, állóképességet fejlesztenek, optimalizálják a vérkeringést, hormonháztartást. A gondolathullámok lecsendesítése közben csak magunkra figyelünk, a külvilág erre az időre elveszíti fontosságát. A jóga 5000 éves gyökereivel képes arra, hogy energiáinkat csak oda összpontosítsuk, ahova igazán szükséges.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Test és Lélek egyensúlya

Teljesen mindegy, hogy ki vagy fiatal vagy öreg, férfi, nő, gyere, nyugdíjas. a jógát mindenki …

Hozzászólás