Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Mit táncoljunk az esküvőnkön?

Mit táncoljunk az esküvőnkön?

Az ifjú pár sokat készül a nagy napra. Ruha, étterem, torta, virág- és még számtalan más dologról kell gondoskodni. Amikor aztán úgy tűnik, hogy megvan minden és végiggondolják, hogy hogyan is fog zajlani a régen várt nap, akkor kiderül, hogy táncolni is kell majd. Legalább egy nyitótánc az amivel készülni kellene, de mi is legyen az. A legtöbben az angol vagy a bécsi keringőt választják, de akad aki a hagyományoktól eltérően inkább rumbát szeretne táncolni. Ezeknek a táncoknak a megtanulására nem árt ha az ember szán legalább 2-3 hetet. Nem jó ha az utolsó héten vág bele az ifjú pár a felkészülésbe.

Nagyon divatos mostanában a nyitótáncon kívül egy meglepetéstánc betanulása is. Ez a koreográfia hosszától és a táncos előképzettségtől függően akár 1-2 hónapot is igényelhet, így ezt tényleg nem szabad az utolsó pillanatra hagyni. A meglepetéstánc általában valamilyen lendületesebb tánc (rock and roll, salsa, cha-cha-cha, esetleg tangó) vagy több zenéből összevágott zenére betanult produkció. A variációk tárháza igen széles skálán mozog. Elsőként vagy azt kell eldönteni, hogy milyen táncot szeretnének táncolni vagy azt, hogy melyik zenére szeretnék, ha készülne a koreográfia.

A tánctanítás ilyen esetben magánóra keretében történik, melynek ára magasabb a normál óradíjnál. A helyszín lehet egy táncterem, de akár a pár otthona is. Az utóbbi eset költséghatékonyabb és nem kell a teremhez is alkalmazkodni.

Az esküvőre történő felkészülés szerves része a tánctanulás is. A párnak egy kellemes közös program, a ásznépnek pedig nagy meglepetés. Ha valaki teheti, ne hagyja ki!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …

Leave a Reply