Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Mit táncoljunk az esküvőnkön?

Mit táncoljunk az esküvőnkön?

Az ifjú pár sokat készül a nagy napra. Ruha, étterem, torta, virág- és még számtalan más dologról kell gondoskodni. Amikor aztán úgy tűnik, hogy megvan minden és végiggondolják, hogy hogyan is fog zajlani a régen várt nap, akkor kiderül, hogy táncolni is kell majd. Legalább egy nyitótánc az amivel készülni kellene, de mi is legyen az. A legtöbben az angol vagy a bécsi keringőt választják, de akad aki a hagyományoktól eltérően inkább rumbát szeretne táncolni. Ezeknek a táncoknak a megtanulására nem árt ha az ember szán legalább 2-3 hetet. Nem jó ha az utolsó héten vág bele az ifjú pár a felkészülésbe.

Nagyon divatos mostanában a nyitótáncon kívül egy meglepetéstánc betanulása is. Ez a koreográfia hosszától és a táncos előképzettségtől függően akár 1-2 hónapot is igényelhet, így ezt tényleg nem szabad az utolsó pillanatra hagyni. A meglepetéstánc általában valamilyen lendületesebb tánc (rock and roll, salsa, cha-cha-cha, esetleg tangó) vagy több zenéből összevágott zenére betanult produkció. A variációk tárháza igen széles skálán mozog. Elsőként vagy azt kell eldönteni, hogy milyen táncot szeretnének táncolni vagy azt, hogy melyik zenére szeretnék, ha készülne a koreográfia.

A tánctanítás ilyen esetben magánóra keretében történik, melynek ára magasabb a normál óradíjnál. A helyszín lehet egy táncterem, de akár a pár otthona is. Az utóbbi eset költséghatékonyabb és nem kell a teremhez is alkalmazkodni.

Az esküvőre történő felkészülés szerves része a tánctanulás is. A párnak egy kellemes közös program, a ásznépnek pedig nagy meglepetés. Ha valaki teheti, ne hagyja ki!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajós esküvők

Aki elegáns és modern, exkluzív hajón szeretne házasságot köttetni,az alább felsorolt érdekes hajók közül választhat. …

Hozzászólás