Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / A kisgyerekek imádnak partizni, de a nagyok is!

A kisgyerekek imádnak partizni, de a nagyok is!

A parti termékeknek két nagy csoportja van. Az egyik a gyermek partiké, ezen belül is megkülönböztetünk kislány és kisfiú „partit”, itt elsősorban a születésnapi zsúrokra gondolok. A másik nagy csoport a felnőtt partiké, amely lehet születésnap, névnap, évforduló, esküvő, bármilyen családi, baráti összejövetel, vagy céges rendezvény.

Egy másik megközelítés szerint is két részre oszthatjuk a parti termékeket körét. Az ún. „egészéves” termékekre és a szezonális termékekre, azaz a karácsonyi, szilveszteri és Halloween, Valentin napi, húsvéti stb. partik kellékeire.

Hogy mik tartoznak a parti áruk fogalmába? Nos hát. Papírtányérok, műanyag tányérok, szalvéták, különféle méretekben. Más méret az italhoz, más az uzsonnához és más az ebédhez, vacsorához! Műanyag evőeszközök, asztalterítők, műanyag vagy papírpoharak, egyéb asztalterítési és vendéglátási kellékek.

A választás tárhaza hatalmas, szinte beleszédül az ember a kínálat láttán. Amennyiben már járt dekorációs nagy vagy kiskereskedésben megtapasztalhatta. Találhatunk ott mindent, csak győzzünk választani. Dekorációs feliratok, lampionok, szalagok, asztali dekor csíkok, ültetőkártyák, asztali díszek, gyertyák, konfettik. Ajándékzacskók, üdvözlő lapok, meghívók és köszönőkártyák, csomagolópapírok, matricák, latex és fólialéggömbök parti játékok és még sorolhatnánk.

Abban az esetben, ha a tányérunk, szalvétánk, dekorációnk s minden más, a parti színeiben, mintájában összeillik és egy téma köré összpontosul, akkor beszélünk koordinált partiról. Ez lehet akár egy design, például gyerekzsúr esetén Micimackó, születésnapok esetén bohócos, állatos, felnőtt partin egy elegáns, pasztellszínű és más ünnepi kollekció, a vallási ünnepek stílusai, a szerelem téma köre, nemzeti témák, hawaii vagy karneváli hangulat stb. Csak választani kell és már félig sikeresnek is tudhatjuk a bulit. Szinte minden buliban van konfetti. Ez nem véletlen. A vidám zsúrhangulat és az asztalterítés ill. ajándékozás elengedhetetlen kelléke.

Tipp! Csaljon mosolyt már a meghívó átvételének pillanatában vendége arcára! Szórjon néhány csipet konfettit a borítékba! Borítékolja előre a parti hangulatát! Konfettit csempészhetünk a parti meghívó borítékján kívül ajándéktasakba, papírral csomagolt ajándékba. Töltött léggömbök belsejébe is kiváló – amikor az ajándékot léggömbbe csomagoltatjuk.

Meglepő Tipp! Amikor egy sötétebb színű ballont tele töltünk konfettivel, felfújjuk, s a lakás (terem) egy viszonylag magas pontjára rögzítjük. Adott pillanatban a ballont kipukkasztjuk – s az ünnepeltet ezzel a kis rögtönzött „konfetti esővel” lepjük meg. De egyszerűen a táncolók nyakába is zúdíthatjuk!

Extra mókázási Tipp! Vegyen néhány piros bohócorrot (szivacs is vagy műanyag is kapható) és meglátja: fergeteges hangulat kerekedik. (Felnőtt partikon is – ezt tapasztalatból tudjuk!)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Leave a Reply