Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a cikk írójánál épp aktuális a dolog, ezért osztja meg tapasztalatait.)
Hogy lehet a költségeken spórolni? Idő ráfordítással. Ne sajnáljuk az időt a szervezésre, és nyugodtan álljunk neki mihamarabb. Ennek a spórolás mellett van még egy oka is. Sok étterem, vagy fotós már januárban be van táblázva egész nyárra, és elég kellemetlen, ha találunk egy jó helyet, vagy fotóst, és már meg előztek minket.
A lényeg, hogy ne harapjunk rá az első lehetőségre. Szánjunk mindenre elég időt. Nézzük sorban, hol foghatunk meg egy kis pénzt.
Ruha. Ha nem ragaszkodunk a legmodernebb kollekcióhoz, és az sem probléma, hogy más már viselte a ruhát, (a kölcsönzős ruhák többségét, is viselte már valaki előttünk) akkor érdemes körülnézni a neten. Aukciós, vagy hirdetési oldalakon a kölcsönzői ár töredékéért találhatunk ruhát, és az ráadásul örökre a miénk lesz. Vagy az esküvő után el is lehet adni.
Fotós. Erre is érdemes több időt fordítani. Rengeteg jó esküvői fotós van. A legtöbbjüknek van honlapja, ahol megnézhetjük a munkáikat. Érdemes minél több árajánlatot kérni. Általában csomagokat ajánlanak. Érdemes megnézni, melyik csomag mit tartalmaz, és hogy szükségünk van-e arra. Pl. a legtöbben felajánljak a fotókönyv készítést. Ezt azonban később is lehet készíttetni, még az is lehet, hogy olcsóbban. Szintén népszerű a zenés diavetítés készítés. Ez megint egy olyan dolog, amit utólag is meg lehet rendelni, és lehet spórolni rajt. (A cikk végén részletezem.)
Étterem. Ez az, ahol azért nem biztos, hogy az ár a legfontosabb szempont. Bizonyára mindenkinek vannak kedvenc helyei. Érdemes ezektől ajánlatot kérni, illetve olyan helyekről, amit ismerősök ajánlottak. A döntés előtt mindenképp együnk mindegyik étteremben. Értékeljük őket ár, és minőség alapján, és ami az összesítés után a legelső a listán, azt válasszuk!
Zene. Ha nincs konkrét elképzelés, akkor keresgélni kell. Vannak olyan éttermek, ahol van élőzene. Ha ilyet választunk, akkor ez a probléma megoldva. Annyit hozzáfűznék, hogy nem biztos, hogy a több a jobb. Lehet hogy egy 2 fős zenekar is ugyanolyan jó, mint mondjuk egy 5 fős, viszont olcsóbbak.
Sütemény, virág. Itt megint csak azt tudom javasolni, hogy nézzük meg a referenciákat, kérjünk ajánlásokat ismerősöktől, és minél több helyről kérjünk árajánlatot!
Meghívó. Itt is érdemes alaposan körülnézni. Az Interneten is lehet rendelni, de akár magunk is készíthetünk meghívót.
Remélem sok esküvő előtt álló pár számára segítettem a cikkel. Ha csak egy keveset spóroltak is, mar megérte.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A tökéletes menyasszonyi ruha

A nagy nap egyik legfontosabb részlete a menyasszonyi ruha. Minden nő álma egyszer egy hófehér …

1 hozzászólás

  1. A hirdetésben szereplő videóhoz még hozzáfűzném, hogy ez az egyik első videóm volt, de azóta nem töltöttem fel újat, ne tévesszen meg senkit, ennél sokkal profibbakat készítek. Eddig nem volt panasz. :)

Leave a Reply