Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / A tökéletes menyasszonyi ruha

A tökéletes menyasszonyi ruha

A nagy nap egyik legfontosabb részlete a menyasszonyi ruha. Minden nő álma egyszer egy hófehér ruhában tündökölni a nagy Ő-vel az oldalán. Az álom valóban gyönyörű, azonban sokszor nehézséget jelent a tökéletes viselet kiválasztása.
Sok szempontot kell figyelembe venni. Nem ajánlom senkinek, hogy a szépség kedvéért elviselje a kényelmetlenebb ruhát. Rengeteg menyasszonyt láttam már a lagzi vége felé sírni a kényelmetlen ruha és a fájó lábuk miatt. Igaz, hogy tényleg gyönyörűek voltak, de számukra mégsem lett tökéletes a nagy nap.
A ruha hossza és mintája az ara ízlésétől (na és persze nem utolsó sorban a pénztárcájától) függ. Egy gyors próba azonban sosem elég. Érdemes megpróbálni leülni a kiválasztott ruhakölteményben, sétálni kicsit, esetleg lehajolni. Fontos, hogy ne legyen probléma semmivel.
A ruha beszerzésére több lehetőség is van. Először is kölcsönözhetjük. Ez talán a legelterjedtebb módszer, hiszen így jóval olcsóbban megússzuk, és egyébként sem vennék fel soha többé. Ilyen esetben a kölcsönzőben alakítanak is egy kicsit, ha szükséges. Itt-ott bevesznek, vagy kiengednek belőle. Persze azért reális határok között. A méreteink mindig meghatározzák a választékot.
Sokan megveszik álmaik öltözékét. Ők egy életen át gyönyörködni akarnak benne, évtizedek múlva visszaemlékezni az esküvőjükre. Ennek is megvannak a maga előnyei. Például biztosan tudhatjuk, hogy ezt a ruhát csak mi és csak ezen a napon viseljük, amitől sokkal különlegesebb lesz.
Külön lehetőség az is, ha keresünk egy jó varrónőt. Ez sem sokkal drágább megoldás, mintha készen vesszük a ruhát, de így minden elképzelésünket megvalósíthatjuk. Ebben az esetben talán semmi sem lehetetlen. És ami még nagyon jó, hogy a ruha teljesen egyedi lesz. A világon egyetlen nő sem viselt soha ugyanolyat.
Amikor választunk, figyelembe kell venni azt is, hogy olyan fazont válasszunk, ami jól kiemeli az alkunkat. Akár 40 kilósan, akár 100 kilósan megyünk férjhez, minden esetben figyelni kell, hogy az előnyösebb részletek legyenek kiemelve.
Végül pedig minden szempont figyelembevételével egyetlen dolog fog dönteni, mégpedig az, hogy a menyasszonynak melyik ruhán akadt meg a szeme.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …

Leave a Reply