Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Apró ajándékok a nyuszinak

Apró ajándékok a nyuszinak

Ahogy a barátainkat, családtagjainkat, így kedvencünket is meglephetjük néha egy kis ajándékkal. A nyusziknak nem kell méregdrága játékszereket, vagy édességeket vásárolni, ők azt szeretik a legjobban, amit mi készítünk nekik, hiszen csak mi ismerjük igazán őket, és tudjuk azt, hogy mi az amit szeretnek.
Az egészhez nem kell más, csak egy két jó ötlet, és kreatív hozzáállás. A legkönnyebben elkészíthető egy kartonpapírból létrehozott piramisjáték a kis törpének. Ehhez a nagyon egyszerű játékhoz nem kell sokat tennünk, csak két, vagy három kartondobozt egymáshoz illesztünk, és lyukakat vagdosunk az oldalába, körülbelül akkorákat, amekkorán a nyuszi ki tud bújni. Ha megvannak a dobozok, apró lyukakon át, valamilyen természetes alapanyagú kötözővel (pl. kender madzaggal) rögzítsük egymáshoz. Arra mindig nagyon ügyeljünk, hogy ne használjunk fel semmilyen mesterséges anyagot, és ragasztót sem!
Egy másik egészen jó ötlet, a kisállat felszerelés boltokban kapható szénás, vagy szalmás, rágható, gömb alakú játék. Ennek sem túl nehéz a kivitelezése, hozzá csak szénára, vagy valamilyen természetes kötözőre, és egy alap faágra lesz szükség. (Természetesen olyan faágra, ami nem mérgező, pl. mogyoróág) A következő játékot szintén a boltokban kapható mintára gyárthatjuk le otthon is; biztos mindenki látott már egymás után egy kötélre felakasztott különböző, pl. répa alakú rágható vagy dobálható játékot. Nos, ezt mi otthon is könnyen kivitelezhetjük, hiszen csak egy pár formás fadarabra, és kötélre lesz szükség. Lyukasszuk ki őket, és egymás után fűzzük fel a madzagra. Oda rögzíthetjük a ketrec széléhet is, vagy csak úgy odaadhatjuk a nyuszónak. Ebben az esetben olyan formák javasoltak, amit a szájával meg tud fogni, és dobálni a nyuszi.
Vagy készíthetünk bújócsövet is, egyszerűen, 2 db natúr (nem lakkozott !) fonott kosár egybeillesztésével. Vágjuk le a kosarak alját, és madzaggal kössük össze őket.
Ezeken kívül, persze számos egyéb lehetőségünk van nyuszink boldoggá tételére, és megajándékozására. A lényeg, hogy minden alapanyag tiszta, és természetes legyen!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aranyhörcsög

Az aranyhörcsögöt mint hobbiállatot mindössze száz éve fedezték fel, és azóta tartják kis kedvencként. A …

Leave a Reply