Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Aranyhörcsög

Aranyhörcsög

Élőhelyük: Az egykori Palesztina területén éltek, mára ott már nem túl gyakoriak. Föld alatti üregekben élnek, mint a mi hazai hörcsögünk és nappal nem is igen jönnek elő.

Leírásuk: Felnőtt korukra elérik17-18 cm-t . Színük nagyon változatos, hiszen a tenyésztés következtében manapság már szinte minden színárnyalatban megtalálhatóak. Éjszakai állatok. A hím karcsúbb, s testének hátsó vége kicsúcsosodik.

Viselkedésük: Ha egyedeket akarunk összeereszteni, akkor óvatosan kell összeszoktatnunk őket. Harcok előfordulhatnak, ezzel döntik el, hogy ki legyen az úr. Ha a harcok nagyon elfajulnak, ami előfordulhat, akkor nagyon javasolt különvenni őket. Nem különösebben vad állatok, az embert hamar megszokják. Nem piszkítanak az ember kezébe szinte soha, ami nagy szó egy rágcsálónál. A fiataloknál azért még néha-néha előfordul. Társas lények, a hím időről-időre kifejezetten igényli egy nőstény társaságát. Éjjel okozhat kellemetlenséget, ugyanis néha veszekednek.

Szaporodásuk: Ha szaporítani szeretnénk, érdemes egy hím mellé több nőstényt rakni. Már viszonylag hamar, 7-8 hetesen elérik az ivarérettséget, s nagyon szapora állatok révén nem nehéz őket szaporítani. Fontos a bőséges élelmezés, mivel az anya könnyen felfalhatja kicsinyeit, ha úgy érzi, nem tudja őket felnevelni. Ilyenkor fontosak a lédús gyümölcsök és zöldségek adni . A kicsik 2-3 hét vemhesség után születnek. Teljesen vakon és csupaszon születnek, fülük sincs még kinyílva. A fészket ez idő tájt nem jó bolygatni, és a kicsikhez semmiképp sem szabad nyúlni, mert ekkor az anya kitagadhatja őket, sőt rájuk is támadhat.

Alomszáma: 4-10 kölyök
Várható élettartalom: 2-3 év

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csincsilla lakása

A csincsillának nagyon nagy a helyigénye, éppen ezért érdemes átgondolni, hogy el tudjuk e normális …

Hozzászólás