Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Aranyhörcsög etetése, gondozása

Aranyhörcsög etetése, gondozása

A kis aranyhörcsög etetésénél nem kell nagyon bonyolult dologra gondolni, hiszen megfelelő etetéssel, és egy kis odafigyeléssel könnyen elláthatjuk állatkánkat. A legjobb, ha hörcsögöknek megfelelő táplálékot, magkeveréket vásárlunk a kereskedésben. Emellett szükségünk lesz egy önitatóra, amiből mindig friss vízhez tud jutni a hörcsög. Ha még ezt nem ismeri, mutassuk meg neki hogyan kell használni, tartsuk a szájához, hogy észrevegye mi van benne. Ismételjük meg ezt többször, és hagyjuk bent nála az itatót, hogy magától is tudja próbálgatni az ivást, így hamarabb rájön a használatára.
Kiegészítésként minden nap adjunk neki egy-egy kis darab zöldséget, vagy gyümölcsöt. Ha egy kis kockát vágunk neki pl. dinnyéből, azt ő szétrágja majd magának, nem kell külön felaprítani. Ezen kívül hasznos lehet, ha hetente egyszer-kétszer kap egy pár szál réti szénát is, mert ezen is tudja koptatni folyamatosan növő fogát, és fészket is tud magának építeni belőle. Még ezeken kívül is kaphatók különböző étrend kiegészítő vitaminok, dropszok, rágókövek, fogkoptató kövek, mézes rudak stb. Ezekből is adhatunk kedvencünknek néha, de ne ezek legyenek a fő táplálékok, és változatosan adagoljuk ezeket.
Ha kedvencünknek kedvezni akarunk, szerezzünk be neki egy házikót, amibe bevackolhatja magát, így nyugodtabb lesz, hiszen alapvetően éjszakai állat, és így nappalra el tud vonulni. Gondozása nem megterhelő feladat, hiszen a hörcsög alapvetően nagyon tiszta állat, folyamatosan tisztítja a bundáját, és csak egy kiválasztott sarokba piszkít.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csincsilla lakása

A csincsillának nagyon nagy a helyigénye, éppen ezért érdemes átgondolni, hogy el tudjuk e normális …

Leave a Reply