Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Fixált hitelek

Fixált hitelek

Már meglehetősen régen hallani olyan híreket, hogy a kormány valamilyen módon meg kívánja oldani a devizahitelesek óriási tömegének talán legnagyobb problémáját, a folyamatosan növekvő részletek keserves fizetését. Várakozással telve figyelték a híradásokat az érintettek, rokonaik, ismerőseik, az elemzők, a hozzáértők, és a műkedvelők is. Gyakorlatilag kivétel nélkül mind azt figyeltük, mit lehet kihozni ebből a láthatóan folyamatosan csak romló helyzetből.
A megoldás, vagyis a megoldás halmaz immáron megszületett. Az árfolyamot fixálták egy talán vállalható szinten. Az eurót 250 forinton, a svájci frankot 180 forinton rögzítették. Minden jóban van valami rossz, tartja a mondás, hát ez itt sincs másként. A részleteket legfeljebb 2014-ig lehet ezen az áron fizetni.
Azoknak, akik már most nagyobb bajba kerültek, mint az feltétlenül szükséges lett volna rossz hír, hogy július 1-jével feloldották a kilakoltatási tilalmat. A nagy területű és nagy értékű ingatlanok lesznek az első áldozatok, így a kisebb ingatlanok, és/vagy kisebb hiteltartozással rendelkezők egyelőre biztonságban érezhetik magukat, de ki tudja meddig.
A Nemzeti Eszközkezelő alap azonban megvásárolhatja a terhelt ingatlant, amit azután vissza lehet bérelni.
Ha nagy ingatlanban lakunk, és nem tudjuk fizetni a deviza alapú hitelünket, ezért úgy döntünk, hogy egy kisebb alapterületű ingatlanba költöznénk, az gazdaságosabb minősítést fog kapni. Ezt megjutalmazandó maximum 5 éven keresztül, évi 3,5% kamattámogatást kapunk.
Válasszunk helyesen! Válasszunk úgy, hogy legalább nagyobb kelepcébe ne kerüljünk, mint amilyenben már most is vagyunk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply