Kezdőlap / Tag Archives: málna

Tag Archives: málna

Daganatos betegségek és a táplálkozás

A daganatos betegségek kialakulásában főként az életmód a felelős. Sokszor az elfogyasztott élelmiszerek a betegség főokozói. A sok állati zsír fogyasztása bizonyos daganatok kialakulásában fő szerepet játszanak. Ilyen daganatok a petefészek, vastagbélrák és a mellrák. A túlzott só fogyasztás is káros lehet valamint a cukor fogyasztást is csökkenteni kell. A …

Érdekel a cikk folytatása? »

Málnás-kávés alagút

Kibélelünk fóliával egy 1,5 literes négyszögletes sütőformát, és mélyhűtőbe tesszük. A kávéőrleményt leforrázzuk 100 ml-nyi, majdnem forrásban lévő tejjel, és néhány percre állni hagyjuk.A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a maradék tejjel és a (kukorica)liszttel. Egy lábosba átöntve addig főzzük, míg krémessé nem sűrűsödik. A még forró krémet …

Érdekel a cikk folytatása? »

Málnafagylalt-torta

Rendkívül gyorsan elkészíthető torta, ha kész piskótalapot vásárolunk. Természetesen olcsóbb eljárás, ha magunk sütjük meg. Ebben az esetben egy nagyobb méretű tortasütőbe /kb. 26 cm/ 6 tojásból készítsük el a piskótát /6 ek. cukor, 6 ek. liszt hozzáadásával a szokott módon/. A tortánkat három egyenlő vastagságú lapra vágjuk fel. Az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Málna

A málna, latin nevén Rubus idaeus egy körülbelül 2 méteresre növő félcserje. Nevezik még népiesen boldogasszony csipkéjének és himpérnek is. Magyarországon őshonos növény. Levelei 3-5 tagúak, szélük fűrészfogas. Virágzása májustól augusztusig tart, virágai fehérek és fürtökben vagy bugában állnak. Termése vörös, csonthéjas bogyó, mely 30-40 nap alatt érik be. Magas …

Érdekel a cikk folytatása? »