Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Málnafagylalt-torta

Málnafagylalt-torta

Rendkívül gyorsan elkészíthető torta, ha kész piskótalapot vásárolunk. Természetesen olcsóbb eljárás, ha magunk sütjük meg. Ebben az esetben egy nagyobb méretű tortasütőbe /kb. 26 cm/ 6 tojásból készítsük el a piskótát /6 ek. cukor, 6 ek. liszt hozzáadásával a szokott módon/.
A tortánkat három egyenlő vastagságú lapra vágjuk fel. Az alsó és a középső lapot kenjük meg málnalekvárral.
A hideg málnát tegyük egy magas falú edénybe, majd öntsük le a tejszínnel. Ezután rúdmixerrel pépesítsük, ha már kenhető állagúnak találjuk, keverjük hozzá a porcukrot. Ezután, hogy szép, formás tortát kapjunk, tegyük a lekváros alsó lapot a tortaformába vissza. Ha készet vettünk, akkor is helyezzük el egy kerek formába. Azonnal simítsuk rá a málnafagylalt felét, majd tegyük rá a második lapot, és ezt kenjük meg a maradék fagylalttal. Fektessük rá a harmadik lapot, és azonnal rakjuk toránkat a mélyhűtőbe.
Ezután olvasszuk fel gőz felett a csokoládét, ill. külön a fehércsokit. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró amin olvasztunk, jobban sikerül, ha lassúbb a folyamat. Rövid időre vegyük elő tortánkat, szedjük le a tortaforma gyűrűjét, és vonjuk be csokoládéval a tetejét. A fehér csokit töltsük egy zacskóba, picit vágjuk le a zacskó egyik sarkát, és rajzoljunk vele kígyózó vonalakat a tortára. Természetesen ez a fehércsokis mutatvány el is maradhat, bár így jobban mutat a tortánk. Gyorsan tegyük vissza a mélyhűtőbe, legalább negyed órára tálalás előtt.

Hozzávalók:

– 1 világos, kerek tortalap
– 4 ek. málnalekvár
– 60 dkg fagyasztott málna
– 4 dl jól lehűtött tejszín
– 3 ek. porcukor
– 15-20 dkg csokoládé, esetleg tortabevonó
– 5 dkg fehér csoki

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Hozzászólás