Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Szuperételek a fogyáshoz

Szuperételek a fogyáshoz

Ahogyan egyre többet tudunk a különböző ételekről és azok jó hatásairól, előtérbe került az ételek egy olyan csoportja, amit szuperételeknek is neveznek. Ezek az ételek tele vannak tápanyagokkal és vitaminokkal, amelyek nagyon fontosak a szervezet egészséges működéséhez. Például serkentik az anyagcserét és erősítik az immunrendszert. Bár az ún.szuperételek jó hatásai különbözőek, van közülük néhány, amelyet érdemes rendszeresen fogyasztanunk, ha pedig fogyókúrázunk, különösen jók az esetleges egyoldalúság kiküszöbölésére.
A joghurt nagyon jó kalciumforrás, ami az erős csontozat és fogak felépítéséhez kulcsfontosságú. Az élőflórás joghurt képes eltávolítani a bélrendszerből a káros baktériumokat. Olyat válasszunk, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glükózszirupot.
A dió és a többi dióféle nagyon jó omega-3 zsírsav-forrás. Ezeknek a zsírsavaknak jól ismert az egészségre gyakorolt hatásuk: csökkentik a koleszterinszintet és a keringési problémák kockázatát. Kerüljük azonban a népszerű sózott magvakat, vagy azokat, amelyek csokoládéval, cukorréteggel vannak bevonva.
A goji bogyó az utóbbi időkben nálunk is népszérűsödik. Többek közt véd a szívbetegségek és a magas koleszterinszint ellen.
A zöld tea, jóllehet nem étel, hanem ital, de tele van antioxidánsokkal. Sok szakértő azt tanácsolja, hogy naponta igyunk meg négy csésze zöld teát a megfelelő mennyiségű vízbevitel mellett. Szálas teából készítsük ha lehet, ne pedig filteresből.
A fekete áfonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, különösen a héja. Ráakadhatunk nyáron frissen, vagy év közben fagyasztva, de hasonló jó hatásokkal rendelkezik a málna is, ha nem jutunk hozzá.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás