Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Málnás-kávés alagút

Málnás-kávés alagút

Kibélelünk fóliával egy 1,5 literes négyszögletes sütőformát, és mélyhűtőbe tesszük. A kávéőrleményt leforrázzuk 100 ml-nyi, majdnem forrásban lévő tejjel, és néhány percre állni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a maradék tejjel és a (kukorica)liszttel. Egy lábosba átöntve addig főzzük, míg krémessé nem sűrűsödik. A még forró krémet két hőálló edénybe öntsük, egyenlő arányban. Az egyik adag krémhez adjuk hozzá a nagyobb darabokra tördelt csokoládét, és addig kevergessük, míg a csoki teljesen el nem olvad. A másik adag krémhez öntsük hozzá a leszűrt kávét, és kavarjuk el, Tegyük félre mindkettőt, amíg ki nem hűlnek, de időnkét kavargassuk át őket.
A két tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan, hogy nehogy összetörjön, forgassuk bele a kávés krémbe. Öntsük a lehűtött sütőformába, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre. Addig verjük fel a másik két tojásfehérjét is, és keverjük hozzá a fehércsokis krémhez. A málnákat vágjuk félbe – de maradhatnak egyben is – és ezt is dobjuk bele a krémhez. Alaposan keverjük össze. Vegyük ki a hűtőből a formát, és a már megfagyott krém közepébe kanalazzuk bele a csokis-málnás krémet, majd tegyük vissza a mélyhűtőbe minimum 30 percre. Ha kész, borítsuk ki a sütőformából, és locsoljuk meg a tetejét olvasztott csokoládéval. Tálalás előtt legalább 20 percet várjuk, és akkor szeleteljük csak fel.

Hozzávalók hat-nyolc személyre

  • 2 evőkanál őrölt kávé
  • 250 ml tej
  • 4 tojás
  • 50 gr finomított kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt, lehetőleg kukoricaliszt
  • 150 ml tejszín
  • 150 gr fehér csokoládé
  • 115 gr málna
  • a díszítéshez kevés olvasztott csokoládét és kakaóport használhatunk

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply