Kezdőlap / Divat-szépség / A hasfalplasztika divat vagy kényszer?

A hasfalplasztika divat vagy kényszer?

A hasnak kifejezetten fontos szerepe van a vonzó testalkattal kapcsolatos elképzeléseinkben. Azok az idők már régen elmúltak, amikor Rubens alakjai voltak az eszményképek és a közízlés megkövetelte a dús testformákat. Századunk elején a jól látható, elődomborodó has még a jólét bizonyítékának minősült. Azóta három emberöltő telt el, és a közízlés kizárólag a lapos, sőt, lehetőség szerint a homorú, enyhén behúzódó hasat tekinti vonzónak. A hasat lemeztelenítő fürdőruhadivat és az az orvosi felismerés, hogy a túlsúly kedvezőtlen hatással van egészségi állapotunkra, jelentősen hozzájárult korunk szépségeszményének kialakulásához. A lapos has szépnek tekintése azonban szükségszerűen azt eredményezte, hogy a hasfal tökéletességével szemben sokkal nagyobb igényeket támasztunk.
Rendkívül paradox módon éppen a karcsúság iránti vágy lehet az egyik oka annak, amiért a hasfal elveszítheti a hibátlan formáját. Ha ugyanis valaki túlságosan intenzív fogyókúra segítségével akar megszabadulni hasának hájrétegétől, akkor annak a veszélynek teszi ki magát, hogy a hasfal bőre és a hasfalat képező többi szövet nem fog azonos tempóban és mértékben változni. Ha pedig bizonyos mennyiségű bőrtöbblet marad, akkor az hajlamos lesz arra, hogy szépnek semmiképpen sem mondható redőket képezzen.
Ezt az elváltozást csaknem kizárólag nőkön láthatjuk. A nők szöveteinek a felépítése – elsősorban a hason – egészen más, mint a férfiaké. Hogy az anya képes legyen egy gyermeket kihordani, hasfalának rendkívül tágulékonynak kell lennie, ezért a bőr és a többi szövet nagyon rugalmas.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply