Kezdőlap / Tag Archives: olaj

Tag Archives: olaj

Mit együnk ha magas a koleszterinszintünk?

A koleszterin szükséges a szervezet normális működéséhez.A magas koleszterinszint nem betegség hanem egy állapot amit ha nem kezelünk sajnos tragédiához is vezethet. Magyarországon sajnos nagyon sok ember szenved magas koleszterinszinttől.De akinek ilyen problémája van nem ehet?Kérdezzük ezt mindig de egyértelmű választ nem kapunk csak annyit hogy egészségesen éljünk és diétázzunk. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mire használatos a narancsolaj?

Az illóolajok hatóanyagai egyrészt az orr nyálkahártyáján, másrészt a bőr pórusain és a szőrtüszőkön keresztül jutnak be a szervezetünkbe. Az aromaterápia előnye, hogy mind belélegzéssel, mind külsőleg használva részesülhetünk az olajok jótékony hatásaiból. Külsőleg használhatjuk a narancsolajat masszázsolajként (néhány cseppet valamilyen bázisolajban elkeverve), vagy fürdővizünkbe cseppentve. Keverhetünk belőle akár tusfürdőnkbe …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan használjuk az illóolajokat?

Az illóolajokat sokféleképpen alkalmazhatjuk, a lábfürdőktől kezdve az illatos légfrissítőkig. Ne felejtsük, el, hogy a kevesebb mindig több. Végezzünk bőrpróbát használat előtt. Tegyünk egy csepp hígítatlan olajat a könyökhajlatunkba, és várjunk 24 óráig, ha nem jelentkezik vörösödés vagy viszketés, akkor nyugodtan használhatjuk. Ha ülőfürdőt akarunk készíteni: adjunk a kád vizéhez …

Érdekel a cikk folytatása? »

A levendula gyógyhatása

A parfümök, szappanok készítéséhez hosszú ideje használják a levendulát. A növény olajai ugyanakkor az egészségmegőrzés területén is régóta jelentős szerepet játszik. Elősegítik az emésztést, oldják a szorongást és segítenek az álmatlanság leküzdésében. A növény olajainak egyike , a perilil-alkohol a kutatások szerint ígéretesnek tűnik a rák gyógyításában. A levendula illatát …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zsírszegény táplálkozás és gyümölcsfogyasztás

Az emberek a szükséges gyümölcs- és zöldségmennyiségnek töredékét sem fogyasztják el. Pedig a rostokban gazdag táplálkozás amellett, hogy nem hizlal és ideális kiegészítője a fogyókúrás étrendnek, még vitaminokkal is feltölti szervezetünket. Egy pohár valódi, édesítőszer és főként cukor nélkül készített gyümölcslé is fedezi gyümölcsszükségletünk egy részét. Az üzletekben kapható italok …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az illóolajok biztonságos használata

Az illóolajokat évszázadok óta használják mind szertartásokhoz, mind az egészség megőrzésére. Ma sokan masszázsolajokban és fürdőolajokban találkoznak vele leginkább. Néhány tanácsot érdemes betartanunk biztonságos alkalmazásuk érdekében. Az illóolajokat gyermekek számára nem elérhető helyen tartsuk, és óvatosan bájunk velük. Nagyobb hígításban alkalmazzuk őket mint felnőtteknél, mert a gyermekek bőre érzékenyebb. Mivel …

Érdekel a cikk folytatása? »

Recept varíációk Wok-ra

Ropogós párolt zöldség Wokban Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Aromaterápia

Az aromaterápia azon az elven alapul, hogy a természetes illatok, a bizonyos növényekből vagy virágokból kivont illóolajok hatással vannak a hangulatunkra, kedélyállapotunkra. Az aromaterápia gyakorlói meg vannak bizonyosodva róla, hogy az illóolajok vagy aromaterápiás olajok egészségvédő hatásúak is, például antidepresszáns vagy antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek. Egyes illóolajok önmagukban is kifejtenek fizikai …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi a különbség az illóolaj és az illatos olaj között?

Amikor illóolajat vásárolunk, kétféle típus akadhat a kezünkbe. Az egyik a valódi illóolaj, ami növényekből készült természetes kivonat. A másikat leginkább illatos olajnak nevezzük, ezt mesterségesen állították elő, és nem bír azokkal a terápiás hatásokkal, mint a valódi illóolaj. Az illóolaj jótékony hatással lehet egészségünkre. Biztonságos belélegezni az illatát, és …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zsírok, olajok, margarin fogyasztása fogyókúra idején

A magyar lakosság táplálkozásában az elmúlt években megszűnt a sertészsír dominanciája. A háztartások nagyobb részében már olajat használnak, és a margarinfogyasztás aránya is meghaladja a sertészsírét. A növényi eredetű zsírok, a margarin és az olaj előtérbe állítása az elhízás lehetséges szövődményei, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség és az érelmeszesedés szempontjából …

Érdekel a cikk folytatása? »