Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Mit együnk ha magas a koleszterinszintünk?

Mit együnk ha magas a koleszterinszintünk?

A koleszterin szükséges a szervezet normális működéséhez.A magas koleszterinszint nem betegség hanem egy állapot amit ha nem kezelünk sajnos tragédiához is vezethet.
Magyarországon sajnos nagyon sok ember szenved magas koleszterinszinttől.De akinek ilyen problémája van nem ehet?Kérdezzük ezt mindig de egyértelmű választ nem kapunk csak annyit hogy egészségesen éljünk és diétázzunk. Most nézzük ezt az egészséges életmódot egy kicsit részletesebben:

Kerüljük a telített zsírsavak fogyasztását:

  • állati eredetű élelmiszerek
  • kolbászok,szalámik,
  • vaj,nem lefölözött tejtermékek

Ezek helyett együnk baromfi húst és halat, a vaj helyett pedig margarint.És a legfontosabb hogy zsír helyett olajjal készítsük el az ételeket.Lehetőleg repce és kukorica olajat használjunk.Valamint nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.Az étrendünket igaz át kell alakítani de ezt meg lehet szokni.Együnk sok burgonyát és rizst köretnek a tészta helyett.Nem kell rögtön vegetáriánusnak állni azért.A magas koleszterinszint mellett ugyanolyan életet lehet élni csak jobban oda kell figyelni magunkra.Még desszertet is ehetünk pl. egy kis mákos-diós -vagy mandulás süteményt. Rendkívül fontosak még a gabonafélék is.Fehér kenyér helyett pl barna kenyér evése javasolt.
Persze az innivalóról sem szabad elfelejtkezni főleg ilyen melegben.Azt mondják a narancslé tökéletes a magas koleszterinszint csökkentésére.Na persze nem önmagában.Nagyon jótékony hatása lehet a futásnak ,kerékpározásnak, úszásnak és gyaloglásnak.
És mindezek mellett ne hagyjuk ki a sportolást sem az életünkből napi rendszerességgel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Körömgomba

A körömgomba nem csupán esztétikai probléma, időskorban az emberek 50%-a fertőzött lehet. Azért ilyen magas …

Hozzászólás